Društvo

“JA TO DA NOSIM NEĆU” Putnici u autobusu tražili od žene da stavi masku, a kada je odbila nastao je HAOS (VIDEO)

Iako je nošenje maski u vozilima javnog prevoza obavezno i većina građana Srbije poštuje tu mjeru, ipak su ponekad svjedoci nemilih scena kada pojedinci neodgovornim ponašanjem izazovu negodovanje drugih putnika.

“JA TO DA NOSIM NEĆU” Putnici u autobusu tražili od žene da stavi masku, a kada je odbila nastao je HAOS (VIDEO)
FOTO: REDDIT.COM/SCREENSHOT

Upravo to je slučaj na snimku iz jednog međugradskog autobusa koji se skorije pojavio na društvenim mrežama. Na njemu se vidi kako jedna gospođa bez maske jako oštro reaguje na zamjerku žene koja sjedi blizu nje i odbija da nosi masku.

– Idi na kraj autobusa, izađi iz autobusa. Što si stavila masku kad ti je zaštitna maska od mene i svih zaraza. Bolesna sam i ti si se zarazila od toga – vikala je sarkastično žena bez maske na putnicu, prenosi Blic.

Ona nastavlja da iznosi tvrda, u tom trenutku već ideološka, uvjerenja protiv nošenja maski.

– Znam šta su virusi, znam šta je politika i šta je njuška koju nosite vi, a ja to da nosim neću, ne može niko da natera, neću da je stavim – priča žena.

U nastavku ove svađe žena bez maske uporno tvrdi kako je napadnuta, dok je druga putnica optužuje kako je samo čekala da započne svađu. Buka je očigledno smetala ljudima koji su sjedili oko njih, pa se u jednom trenutku čuo poziv da se snizi ton, poslije čega deluje kao da se situacija smirila.

Reakcije u komentarima su oštro protiv glasne gospođe, pa su neki primijetili da joj nije jasno kako maska treba da štiti druge od eventualne zaraze koju prenosi. Neki su zapazili da bi svakoj starijoj osobi sa nekom hroničnom bolešću, koja uđe u to vozilo, bio ugrožen život.