Politika

"JAČANJE VEZA SRPSKE I SALCBURGA" Cvijanovićeva razgovarala sa austrijskim funkcionerom Šnolom

Predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović, tokom posjete Salcburgu u okviru koje je učestvovala u radu 16. Evropskog samita, razgovarala je sa članom Vlade austrijske pokrajine Salcburg zaduženim za oblasti saobraćaja, infrastrukture i sporta Štefanom Šnolom.

"JAČANJE VEZA SRPSKE I SALCBURGA" Cvijanovićeva razgovarala sa austrijskim funkcionerom Šnolom
FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE

Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj, BiH i regionu, sa posebnim osvrtom na društvene i ekonomske posljedice pandemije virusa korona – saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske

Predsjednica Cvijanović je istakla da je zadovoljna načinom na koji su se institucije Republike Srpske suočile sa izazovima pandemije, te naglasila da su, pored zaštite zdravlja građana, prioriteti oporavak privrednih aktivnosti, očuvanje radnih mjesta i dinamike društvenog života.

Takođe, na sastanku je razgovarano o jačanju institucionalnih i privrednih veza između Republike Srpske i pokrajine Salcburg, a razmatrane su i mogućnosti saradnje i prenosa znanja u oblasti infrastrukture, saobraćaja i novih tehnologija.

– Štefan Šnol ovom prilikom je istakao da postoji dobra osnova za osnaživanje veza između pokrajine Salcburg i Republike Srpske, a sagovornici su ocijenili da brojna srpska zajednica koja živi u pokrajini Salcburg, ali i širom Austrije, predstavlja važnu podršku u jačanju dobrih odnosa na poslovnom i institucionalnom planu – navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Кlokić i šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović.

Prihvati notifikacije