Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“JADNI CUKICA, TRAŽI GAZDU” Pas koji neumorno trči putem u BiH RASTUŽIO je mnoge (VIDEO)

Društvo
Autor:

Foto: Screenshot Facebook

Nevjerovatno tužan prizor zabilježen je na prevoju Karaula, između Olova i Kladnja.

Naime, na snimku koji je postavljen na Fejsbuku vidi se pas kako trči sredinom puta, ne obazirući se na brojna vozila koja prolaze pored njega.

– Nekoliko puta sam ga sklanjao sa puta, nudio mu vodu, hranu, da mu misli odvratim od ludog nauma. Uzalud. Izdržao bi sa mnom pola minute i opet nastavio, kao hipnotisan. Kad sam ga jednom uzeo u ruke da ga odvezem negdje na sigurnije mjesto, krenuo je da me ugrize, od straha, vjerovatno. Ni tunel ga nije pokolebao. Poznajući kako se tu brzo vozi i da niko od vozača tu neće očekivati takvog putnika na putu, uspio sam ga nekako “provući”. Ko će znati šta je u toj ludoj psećoj glavi – napisao je Elmir Huremović uz objavljeni snimak, prenosi Avaz.

Ne znam ni odakle je krenuo niti kuda je naumio ali izabrao je čudan i opasan put. Sustigao sam ga uz prevoj Karaula između Olova i Kladnja. Ide on sam, šta ga briga za kamione i autobuse, za bagere i semafore.Nekoliko puta sam ga sklanjao s ceste, nudio vodu, hranu, da mu misli odvratim od ludog nauma. Uzalud. Izdržao bi sa mnom pola minute i opet nastavio, kao hipnotisan. Kad sam ga jednom uzeo u ruke da ga odvezem negdje na sigurnije mjesto, krenuo da me ugrize… od straha vjerovatno.Ni tunel ga nije pokolebao. Poznajući kako se tu brzo vozi i da niko od vozača tu neće očekivati takvog putnika na cesti, uspio sam ga nekako “provući”. ? Ko će znati šta je u toj ludoj psećjoj glavi.Dio njegovog putovanja i našeg “druženja” preko Karaule sam zabilježio u videu. Smiješno je i tužno u isto vrijeme.#lovedogs #dogs

Gepostet von Elmir Huremović am Montag, 17. Juni 2019

Većina korisnika društvene mreže pretpostavila je u komentarima da pas trči da sustigne vlasnika koji ga je ostavio.

– Oni su jako pametni, u stanju su vratiti se kući i ako su stotinama kilometara daleko. Pretužna sam zbog zle sudbine ovog nedužnog stvora koji samo zna da voli. E sreća mala, ostavili ga na putu, a on hoće da ih stigne. Ja ovakve stvari ne volim ni gledati. Tugo moja. Možda trči za gazdinim autom, jer je vidio u kojem je pravcu zbrisao. Jadni cukica – samo su neki od komentara korisnika na Fejsbuku.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO