Hronika

"JECAO JE OD BOLA" Ispovijest svjedoka nesreće u kojoj se automobil ZAKUCAO U KUĆU

Beograđanka Snežana S. (36) i Perica T. (49) iz Izbišta poginuli su u petak rano ujutru, kada se “pežo” u kome su bili zakucao u kuću na izlazu iz sela Vladimirovci, u opštini Alibunar. U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na raskrsnici i skretanju prema Djevojačkom bunaru, teško je povrijeđeno još dvoje ljudi.

"JECAO JE OD BOLA" Ispovijest svjedoka nesreće u kojoj se automobil ZAKUCAO U KUĆU
FOTO: 013INFO/PRIVATNA ARHIVA

Vozač “pežoa” Ivan S. iz Leštana, inače suprug nastradale Snežane, kao i četvrti putnik iz automobila, Rumun Joan Armašu (27), koji je sa Pericom T. sjedio pozadi, zadobili su teške povrede. Oni su prevezeni u Urgentni centar, gdje im je ukazana ljekarska pomoć, ali su i dalje životno ugroženi prenose Novosti.

Pročitajte još

Do nesreće je, kako se sumnja, najvjerovatnije došlo usljed neprilagođene brzine i nepoznavanja terena. Vozač i putnici iz “pežoa” vraćali su se u Beograd sa slavlja i iz kafane, u selu Vlajkovići.

Šarolta Lenan, koja živi sa dvije maloljetne kćerke kao podstanar u kući u Ulici cara Lazara, u koju je udario “pežo”, kaže da je prizor bio užasan.

– Djeca su spavala, ali sam ja bila budna oko četiri sata – priča Šarolta. – Odjednom, čula se jeziva škripa kočnica, a onda udarac. Mislila sam: “Ode kuća”. Onda sam potrčala u sobu kod djece i vidjela kako je starija kćerka legla preko trogodišnje sestre da je zaštiti.

Šarolta je odmah sklonila kćerke na sigurno, a onda izašla na ulicu da vidi šta se događa:

– Znala sam već da je u pitanju saobraćajna nesreća. To, uostalom, nije prvi put da neki automobil skrene s puta i direktno iz raskrsnice udari u našu kuću. Pa prije nepunih mjesec dana, u zid nam je udario jedan crni “audi”, a bilo je sličnih situacija i ranije. Stalno se to dešava, a naročito vikendom, kad se iz pravca Vršca, najčešće sa Belocrkvanskih jezera i iz noćnog provoda, vraćaju pijani ili drogirani. Sjednu takvi za volan i eto nesreće. Bojim se za svoju bezbjednost, a i za dječju posebno. Šta da se to dogodilo preko dana, da je neko od djece izašlo ispred kuće i naletio auto?

Ona dalje priča da je, po izlasku iz kuće, zatekla jeziv prizor.

– Automobil je bio potpuno smrskan i uništen i vidjela sam da se unutra – niko ne pomjera. Jedan čovjek iz automobila je od siline udarca ispao napolje, a drugi muškarac je bio zaglavljen između sjedišta. Žena koja je sjedila naprijed nije davala znake života. Vidjela sam samo njene ruke i mnogo krvi. Čovjek koji je bio na mjestu vozača došao je jednog trena svijesti i bukvalno ječao od bola i molio me da mu pomognem i izvučem ga napolje. Nisam smjela da ga diram. Bilo je jezivo. Te scene nikada neću zaboraviti – kaže Šarolta.

– Među prvima je unesrećenima pritrčao komšija Pera, dok sam ja telefonom pozvala Hitnu pomoć i policiju. Nismo smjeli da diramo povrijeđene. Srećom, poslije samo desetak minuta, stigli su policija i dva sanitetska vozila. Ubrzo su tu bili i vatrogasci, koji su unesrećene izvlačili iz automobila. Troje povrijeđenih je vozilima Hitne pomoći krenulo ka bolnici, ali je, kako čujem, jedan od njih preminuo. Nesrećnu ženu vatrogasci su jedva izvukli iz auta. Njoj, nažalost, nije bilo spasa – kaže sagovornica.