Hronika

JEDAN PRIZNAO, DRUGI NEGIRAO Šta su pred sudijom rekli mladići osumnjičeni za STEFANOVO UBISTVO

Nikola B. (20) i njegov vršnjak Mitar P, koji se terete da su 2. februara na smrt prebili Stefana Filića (18) iz Velike Plane, privedeni su u petak i saslušani su u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

JEDAN PRIZNAO, DRUGI NEGIRAO Šta su pred sudijom rekli mladići osumnjičeni za STEFANOVO UBISTVO
FOTO: VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ/PRIVATNA AHRIVA/RAS SRBIJA

Kako nezvanično saznaju Novosti, Nikola B. je, navodno, priznao da je tukao Filića, dok je Mitar P. negirao djelo, tvrdeći da nije učestvovao u tuči i da je bio “samo” posmatrač.

Dragan Lopušina, viši javni tužilac u Smederevu je naveo da je slučaj dvojice mladića prešao u nadležnost Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

Pročitajte još

To je učinjeno poslije svih sagledanih i procijenjenih okolnosti događaja, a poslije smrti Stefana Filića. Nikoli B. i Mitru P. je izmijenjeno krivično djelo i oni se sad terete za teško ubistvo. Produžen im je i pritvor. Očekujemo da nam uskoro stignu obdukcioni zapisnik i toksikološki nalazi, a već 12. marta slijedi i saslušanje sjvedoka nemilog događaja – naveo je Lopušina.

Obojica osumnjičenih dobro su poznata kako policiji, tako i pravosudnim organima.

Oni su još kao maloljetnici “zaradili” prekršajne i krivične prijave zbog nasilničkog ponašanja, a jednom od njih bila je izrečena i vaspitna mjera. Ukoliko im bude dokazana krivica za teško ubistvo Stefana Filića, za koje se sad terete, prijeti im kazna od najmanje 10 godina zatvora, čak i doživotna robija.

Podsjećanja radi, sukob između tinejdžera izbio je ispred kluba “Brodolom”, a nakon što su, kako se sumnja, Nikola B. i Mitar P. bez ikakvog razloga počeli da maltretiraju Filićevog brata.

Stefan je pokušao da smiri situaciju i da zaštiti brata, ali nasilnici su onda nasrnuli na njega. Tvrdi se da su ga tukli i šutirali i kad je pao na asfalt. Stefan, za kojeg svi koji su ga poznavali imaju samo riječi hvale, preminuo je od posljedica batinanja dan kasnije.