Magazin

Jedan sastojak u smjesi MIJENJA SVE: Vrhunski kuvari koriste ovaj trik za najbolje vazdušaste palačinke

Sigurni smo da svaka domaćica (pa i oni koji to nisu) u Srbiji ima svoj provjereni recept za palačinke, a većina to čak radi i odokativno.

Palačinke
FOTO: SLATKADOMACICA/INSTAGRAM/SCREENSHOT

No, možda je vrijeme da isprobate trik za palačinke za koje tvrde da pravi čuda i diže ovu kultnu poslasticu na sasvim novi nivo.

Zvuči neobično, ali sve što treba da uradite jeste da u smjesu za palačinke dodate i malo piva!

Pivo zapravo pojačava efekat praška za pecivo u smjesi, odnosno doprinosi da se palačinke malo podignu tokom pečenja, ali da iznutra ostanu meke i pahuljaste. Evo u čemu je caka – pivo stvara ugljen dioksid i tako djeluje kao prirodno sredstvo za dizanje, a pritom testo čini rastresitim i izrazito finom, takvim da se praktično topi u ustima.

Pročitajte još

Ovaj trik će doprinijeti i da sama tekstura palačinki bude veoma lijepa, vazdušasta i sa puno sitnih rupica.

Možete koristiti bilo koju vrsta piva, ali imajte na umu da će vrsta uticati i na to imaju li palačinke manje ili više sladak ukus. Kuvari uglavnom preporučuju da to bude svetlo.

Kada je riječ o količini piva, i ona treba da bude proizvoljna, odnosno zavisi od toga koliko mleka stavljate u smjesu. Ipak, najčešći savjet je da taj odnos bude 50:50, primjera radi jedna čaša mlijeka i jedna čaša piva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu