Sport

JEDAN SCENARIO NE ODGOVARA NOVAKU Poznato šta je potrebno da Đoković zadrži prvo mjesto

Novak Doković je počeo 292. nedjelju na prvom mjestu ATP liste sa 11.740 bodova i na taj način dodatno se približio rekordima koje želi da obori.

JEDAN SCENARIO NE ODGOVARA NOVAKU Poznato šta je potrebno da Đoković zadrži prvo mjesto
FOTO: ANDREJ CUKIC :EPA

Đoković sutra počinje svoje takmičenje na ATP turniru u Beču protiv Filipa Krajinovića i juri bodove koji bi ga ostavili na prvom mjestu do kraja godine. To  bi značilo da bi Novak izjednačio rekord Pita Samprasa koji je jedini teniser u istoriji koji je šest puta dočekao kraj godine na prvom mestu.

Jedini scenario koji bi spriječio Novaka da na kraju 2020. bude prvi jeste to da Srbin ispadne u Beču prije polufinala i da izgubi tri meča u Londonu, a da Rafael Nadal trijumfuje u Parizu i Londonu.

– Pokušavam da zadržim prvo mjesto. Sampras mi je bio idol dok sam odrastao i bilo bi nevjerovatno da postignem njegov rekord – rekao je Đoković.

Federerov rekord od 310 provedenih nedjelja na prvom mjestubi tako ostao na snazi. Ukoliko sve bude teklo po Novakovom planu, rekord Švajcarca trebalo bi da padne u martu naredne godine.

INače nije bilo promjena u Top 10, a od srpskih predstavnika Dušan Lajović pokvario je plasman za jednu poziciju i sada je 26. teniser svijeta. Filip Krajinović zadržao je 30. mjesto, a Miomir Kecmanović i Laslo Ðere su 40. odnosno 54. na listi.