Gradovi

JEDNA DUŠA, DVA TIJELA U Loparama osnovane nove stranke na istoj adresi i sa istim ciljevima

Opština Lopare je dobila dvije nove političke partije i to Demokratski centar Republike Srpske i Otadžbinsku stranku.

JEDNA DUŠA, DVA TIJELA U Loparama osnovane nove stranke na istoj adresi i sa istim ciljevima
FOTO: SLADJA MRKONJIĆ/RAS SRBIJA

Obe partije u Registar su upisane u maju ove godine, a ono što je zanimljivo jeste da se obe nalaze na istoj adresi i to sa skoro identičnim ciljevima stranaka.

Sjedište partije Demokratski centar je u Loparama, u Ulici cara Dušana broj 130/2, kancelarija broj 12, dok je sjedište Otadžbinske stranke na istoj troj adresi, ali u kancelariji broj 13.

Predsjednik Demokratskog centra RS je Dušan Bojić, a kako su naveli  ciljevi političke organizacije su između ostalog, poštovanje i uvažavanje prava i sloboda svih građana nezavisno od njihovog pogleda na svijet, političkog uvjerenja, vjerske i nacionalne pripadnosti, jednakosti, ekonomske i socijalne pravde za sve građane, te borba za demokratsku i pravnu državu u kojoj će se na demokratski način rješavati sva pitanja.

Predsjednik njihove komšijske stranke je Borivoje Todić, a ciljevi ove stranke su gotovo identični.

I njima je u cilju poštovanje i uvažavanje prava i sloboda svih građana, jednakosti, ekonomska i socijalna pravda za sve građane, te borba za demokratsku i pravnu državu u kojoj će se na demokratski način rješavati sva pitanja.

Navode da će se ova partija zalagati  za zaštitu prava i položaja zemljoradnika i nezaposlenih lica, penzionera, đaka i studenata i svih drugih ljudi koji žive od ličnog rada.

Kako je navedeno, obe stranke će se zalagati za brže zapošljavanje nezaposlenih lica, kao i za zaustavljanje odlaska mladih i demografsku obnovu zemlje.

Sudeći prema Registru u koji su partije upisane, sve je isto osim njihovih imena i broja kancelarije, pa se može postaviti pitanje ko je od koga prepisivao i kako će ubuduće funkcionisati ove dvije komšijske stranke.