Magazin

Jedna namirnica ČISTI BOLJE od sirćeta i sode bikarbone: Najefikasnije skida kamenac, rđu i ostale nečistoće

Kada govorimo o domaćim smjesama za čišćenje koje ne sadrže štetne hemikalije mnogo smo se oslonili na sodu bikarbonu, sirće, limun.

Žena čisti
FOTO: KRUNA VD/YOUTUBE/SCREENSHOT

Ipak ne treba zaboraviti ni limuntus, koji mnoge domaćice koriste za pripremu sokova.

Ova namirnica može poslužiti za uklanjanje kamenca sa posuđa, površina, ali i uređaja kao što su mašina za pranje sudova ili veš mašina.

Često se desi da se na dnu kuvala uhvati kamenac koji je nemoguće očistiti običnim deterdžentom. Zato, sipajte u kuvalo jedan litar hladne vode i zagrijte do ključanja, a zatim u prokuvanu vodu istresite dvije kesice limuntusa.

Promiješajte i ostavite tako da se voda skroz ohladi, oko sat vremena. Nakon toga prospite vodu, a kuvalo isperite, piše Krstarica.

Pročitajte još

Za čišćenje mašine u dio za tabletu sipajte kesicu limuntusa i uključite mašinu na standardni program pranja sudova. Bićete iznenađeni koliko su sudovi blistavi, a mašina čista.

Za blistav sudoper uradite sljedeće: pospite sudoper sodom bikarbonom, preko sipajte sadržaj jedne kesice limuntusa, pa na to iscijedite pola limuna. Sačekajte par minuta pa lagano sunđerom oribajte. Isperite vodom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije