Hronika

"Jedna se onesvijestila od udarca, dok su drugu šutirali na ulici" 3 mladića PRETUKLA DJEVOJKE u kafiću, ostali samo POSMATRALI

U petak na subotu, 14. na 15. jun, trojica mladića ranih dvadesetih godina, navodno su pretukla dvije djevojke u kafiću u centru Prokuplja.

Policija Srbije
FOTO: RINA

Kako prenosi nezvanično portal Rešetka, jednoj od djevojaka su polomili nos, ali se ništa ne bi ni saznalo, da zbog bolova, povrijeđena djevojka nije morala da se javi ljekaru, nekoliko dana nakon incidenta.

Tako su odmah, kada je zatražila ljekarsku pomoć, zdravstveni radnici obavijestili policiju.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Prokuplju, potvrdili su da ih je policija obavijestila, te su naložili dokazne radnje.

Pročitajte još

Kako pišu, u kasnim večernjim satima, one su te večeri ušle samo da kupe cigarete, jer su primjetile da je otvoreno. Unutra je bilo ljudi.

– Jedna djevojka je otišla u toalet, a druga je sjela da je sačeka. Tada su mladići počeli da dobacuju, vrijeđaju, a zatim su ih i fizički napali. Djevojka koju je jedan od trojice udario u nos se onesvijestila, te su je iznijeli iz kafića, a drugu su šutirali na ulici – navodno je prepričao svjedok incidenta.

On je u svom daljem navođenju dodao i da djevojke od ranije nisu poznavale napadače, te da su dosta starije od njih, a da je u momentu kada se sve dešavalo bilo još ljudi u kafiću, koji uopšte nikako nisu reagovali.

Zasad zvaničnih potvrda o ovom incidentu nema.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu