Hronika

Jedna vaspitačica suspendovana: Za smrt dječaka (4) koji je progutao žir u vrtiću još uvijek nema odgovornih

Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu još uvijek nije preduzelo ni jednu mjeru protiv eventualno odgovornih za slučaj kada je četvorogodišnji dječak progutao žir u vrtiću, zbog čega je u večernjim satima tog dana i preminuo.

Jedna vaspitačica suspendovana: Za smrt dječaka (4) koji je progutao žir u vrtiću još uvijek nema odgovornih
FOTO: MINISTARSTVO PROSVETE

Podsjetimo, sve se dogodilo prije tri nedelje u vrtiću „Čarolija“, kada je žir dospio u disajne puteve četvorogodišnjeg dječaka D.Đ. u sobi dok su djeca spavala.

Kako se to dogodilo, još uvijek utvrđuje istraga.

Dragan Nikolić, osnovni javni tužilac u Vladičinom Hanu, kaže da do kraja januara očekuje rezultate obdukcije.

– Moramo prvo da kompletiramo svu potrebnu dokumentaciju, a tek nakon toga ćemo preduzeti određene mjere. Bez rezultata obdukcije još uvijek ne možemo da preduzmemo ništa – jasan je Nikolić.

Nadzorne kamere u vrtiću pokazale su da je dječak D. Đ. izašao iz sobe u kojoj su djeca spavala i pao u hodnik. Ekipe hitne pomoći su brzo stigle u vrtić. Dječak je potom prebačen u ZC Surdulica, a nakon toga u KC Niš, gdje operisan.

Pročitajte još

Nažalost u večernjim satima 27. decembra D.Đ. je preminuo u KC Niš.

U međuvremenu, vrtić je obišla prosvjetna inspekcija, a jedna vaspitačica je suspendovana zbog čitavog događaja, prenosi Telegraf.

Takođe, za tri nedelje, niko se iz vrtića nije zvanično oglasio o slučaju, ali niko i nije podnio ostavku, zbog čak i eventualne moralne odgovornosti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije