Politika

JEDNOGLASNO, ALI BEZ OPOZICIJE Usvojen rebalans budžeta Srpske

Poslanici su danas, na 13. posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, potvrdili 19 uredbi koje je donijela predsjednica Republike Željka Cvijanović, za vrijeme vanrednog stanja, kao i odluke o prestanku važenja uredbi sa zakonskom snagom.

JEDNOGLASNO, ALI BEZ OPOZICIJE Usvojen rebalans budžeta Srpske
FOTO: SRNA

Usvojen je i rebalans Budžeta Republike Srpske za 2020. godinu po hitnom postupku, kojim je budžet povećan za 188 miliona KM i iznosi 3,613 milijardi KM, te Zakon o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za ovu godinu, takođe po hitnom postupku.

Sve odluke su usvojene jednoglasno, ali bez prisustva i glasanja poslanika opozicije, koji su bojkotovali dan za glasanje.

Pročitajte još

Usvojena je Odluka o izmjeni Odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2020. godinu i Odluka o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje projekata registracije nekretnina.

Narodni poslanici su na 13. posebnoj sjednici u četvrtak, 21. maja, usvojili Odluku o ukidanju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske.

Poslanicu su usvojili i Zaključak koji glasi: „Narodna skupština Republike Srpske konstatuje da su Glavni koordinacioni tim, Republički krizni štab, Predsjednik Republike i Vlada Republike Srpske u vanrednoj situaciji i vanrednom stanju, a koje je proglašeno usljed pandemije virusa COVID-19, maksimalno predano i efikasno obavljali svoje dužnosti, te da je pravovremenim postupanjem pomenutih organa sačuvano javno zdravlje građana Republike Srpske i održana privredna aktivnost“.