Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

JEDNOGLASNO, ALI BEZ OPOZICIJE Usvojen rebalans budžeta Srpske

Politika
Autor:

Foto: SRNA

Poslanici su danas, na 13. posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, potvrdili 19 uredbi koje je donijela predsjednica Republike Željka Cvijanović, za vrijeme vanrednog stanja, kao i odluke o prestanku važenja uredbi sa zakonskom snagom.

Usvojen je i rebalans Budžeta Republike Srpske za 2020. godinu – po hitnom postupku, kojim je budžet povećan za 188 miliona KM i iznosi 3,613 milijardi KM, te Zakon o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za ovu godinu, takođe po hitnom postupku.

Sve odluke su usvojene jednoglasno, ali bez prisustva i glasanja poslanika opozicije, koji su bojkotovali dan za glasanje.

Usvojena je Odluka o izmjeni Odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2020. godinu i Odluka o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje projekata registracije nekretnina.

Narodni poslanici su na 13. posebnoj sjednici u četvrtak, 21. maja, usvojili Odluku o ukidanju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske.

Poslanicu su usvojili i Zaključak koji glasi: „Narodna skupština Republike Srpske konstatuje da su Glavni koordinacioni tim, Republički krizni štab, Predsjednik Republike i Vlada Republike Srpske u vanrednoj situaciji i vanrednom stanju, a koje je proglašeno usljed pandemije virusa COVID-19, maksimalno predano i efikasno obavljali svoje dužnosti, te da je pravovremenim postupanjem pomenutih organa sačuvano javno zdravlje građana Republike Srpske i održana privredna aktivnost“.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO