Politika

JELENA TRIVIĆ O PRISLUŠKIVANJU OPOZICIJE „Dodik je i došao na sjednicu da napravi šou“

Ne znam po kom osnovu je član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, došao na posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, jer nije predlagač nijednog akta o kome smo raspravljali.

JELENA TRIVIĆ O PRISLUŠKIVANJU OPOZICIJE „Dodik je i došao na sjednicu da napravi šou“
FOTO: FOTO: PDP
Jelena Trivić

Rekla je ovo za Srpskainfo poslanica PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić, ocjenjujući da je Dodik došao samo da napravi neki šou.

Toliko se nalupao da ni tok njegovih misli nije mogao da se poveže. Prvo je “mlatio” o rezoluciji usvojenoj u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, pa mu je onda tokom rasprave palo na pamet da kaže da zna svašta i da prisluškuje opoziciju. Onda kaže da je normalno da vlast prisluškuje opozicju – rekla je ona.

Pročitajte još

Dodaje da to nikako ne može biti normalno, ali da je kod nas odavno sve ono nenormalno postalo normalno.

– Skeptična sam po pitanju sankcionisanja takvog ponašanja. Što on više priča gluposti, to institucije više gube na značaju, jer su zarobljene. Krivične prijave su podnesene, ali skeptična sam po tom pitanju dok ne dođe do promjene vlasti i promjene gledanja na institucije Republike Srpske, koje treba da rade nezavisno, a ne da njima rukovode pojedinci – kaže Trivićeva.

Dodaje da srpski član Predsjedništva BiH ima toliko gafova i promjena mišljenja da to sve “ne bi moglo da stane u knjigu od 100 strana”.