Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Jerinić: Boriti se za što manji priliv migranata

Društvo
Autor:

Foto Dejan Božić/RAS Srbija

Boris Jerinić

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je da će se ovaj grad posredstvom republičkih institucija, odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, boriti da što manje migranata dođe u njega, te ocijenio da je za probleme u vezi sa migrantskom krizom u BiH “najveći krivac operativni tim na nivou BiH i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehiničkom mandatu Dragan Mektić, koji je na njegovom čelu”.

Komentarišući najave da bi migrantski centar mogao biti formiran na teritoriji opštine Doboj-Istok, koja se nalazi na granici Republike Srpske i Federacije BiH, Jerinić je ocijenio da bi to bio problem za grad Doboj.

– Ne zna iz kojih razloga Mektić i njegov tim centre za migrante prvivlače bilo kojem dijelu Republike Srpske, a pogotovo Doboju. Problem je trebalo riješiti na granici i spriječiti da migranti uđu u BiH. Očigledno nemaju odgovor na to. Nesposobni su da to urade i da zatvore naše granice i zato imamo ovaj problem – ocijenio je Jerinić.

Jerinić je rekao da je stav predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović vrlo jasan, a to je da Srpska nema prostora za migrantske centre.

On je dodao da je bio u kolektivnom centru u Bihaću, te da je Doboj određenim sredstvima pomogao ovom gradu.

– Razumijem gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića koji ima taj problem i vidio sam kojih je razmjera – rekao je Jerinić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO