Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Jerinić: Nismo mi okrenuli leđa vrhu SDS, nego su oni nama

Politika
Autor:

Foto Dejan Božić/RAS Srbija

Boris Jerinić

Član Glavnog odbora SDS iz Doboja Boris Jerinić kaže da dobojski SDS nije okrenuo leđa stranci, već da su pojedinci iz vrha stranke okrenuli leđa njima.

Rekao je i da je spreman na razgovor sa liderom stranke Vukotom Govedarcom o svemu.

– Okrenuli su leđa time što su nas pred početak sjednice dočekali transparenti i mala grupacija ljudi, očigledno huškački nastrojena protiv pojedinaca, odnosno protiv predsjednika Gradskog Obora SDS u Doboju Obrena Pterovića koji je imao najbolji rezultat u RS. I sam tok sjednice je bio usmjeren protiv predsjednika Gradskog odbora i novoizabranog poslanika koji je imao najveći broj pojedinačnih glasova u SDS i koji nijednim svojim potezom nije izdao stranku, niti je izašao iz nje, a bilo je niz optužbi na njegov račun. Najviše su disktuvali o Petroviću ljudi koji su u svojim opštinskim organizacijama imali ispod deset odsto glasova. O imenima neću, znaju se oni svi dobro. Politika gubitnika je htjela da prevlada politiku pobjednika – rekao je Jerinić za Srpskainfo.

On je rekao i da je na proteklim izborima Gradska organizacija iz Doboja pokazala kako se treba dobiti izbori.

– Svi su nas izdali koji su 7. oktobra izgubili. Da su svi pobjedili mi bi imali sada i većinu i predsjednika i člana Predsjedništva. Očigledno njima nije bitno da pobjedi SDS, već da sačuvaju svoje pozicije na čelu gradskih odbora i članova Glavnog odbora – rekao je Jerinić.

On je rekao da je stav dobojskog SDS da treba razgovarati sa svima i da su takav stav htjeli iznjeti na sjednici Glavnog odbora.

– Politika isključivosti nije politika. Ovdje se mora razgovarati sa svima. U kom pravcu će ti razgovori otići, to ne zavisi od nas, to zavisi od predsjednika stranke – rekao je Jerinić.

Dodao je i da je na Glavnom odboru bila stvorena atsmofera da neko hoće da smijeni Govedaricu, što uopšte, kaže Jerinić, nije bila namjera članova iz Doboja.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO