Svijet

"JESAM LI NEŠTO PROPUSTIO?" Vratio se sa 75-dnevne meditacije i zatekao SVIJET U HAOSU

Američki voditelj Daniel Torson vratio se na društvene mreže nakon 75 dana boravka u kampu za meditaciju, gdje je nešto više od dva mjeseca proveo u tišini, pa je svoje pratitelje pitao “Jesam li propustio nešto?”

"JESAM LI NEŠTO PROPUSTIO?" Vratio se sa 75-dnevne meditacije i zatekao SVIJET U HAOSU
FOTO:@DTHORSON/TWITTER/SCREENSHOT

Prije nego se odjavio sa društvenih mreža 13. marta 2020. godine, Thorson je napisao kako odlazi u meditacioni kamp gdje će se zadržati 75 dana. Društvene mreže je napustio netom prije nego će se pandemija koronavirusa proširiti svijetom, potpuno nesvjestan čemu će se vratiti nakon 75 dana, prenosi Klix.

Njegovu državu je u narednih 75 dana pogodila pandemija koronavirusa te veliki protesti zbog smrti Džordža Flojda.

Vratio sam se kući nakon 75 dana provedenih u tišini. Jesam li nešto propustio? – napisao je pri povratku.

U svom razgovoru za Njujork Tajms objasnio je kako je njegova prva posjeta supermarketu bila veoma čudna:

– Čim bih se pojavio u jednom dijelu prodavnice, neko bi se pomaknuo. Pitao sam se šta sam uradio. Ljudi se čine dosta nervoznijim nego što ih pamtim.

Osim toga, pitao je šta se dogodilo s požarima u Australiji, Bregzitom, izborima u SAD-u… Njegova situacija vrlo je slična onoj u kojoj se našao glumac i pjevač Džared Leto nakon što se vratio kući s meditacije u pustinji i otkrio da se svijetom širi COVID-19.

– Opa. Prije 12 dana započeo sam tihu meditaciju u pustinji. Bili smo u potpunoj izolaciji. Nisam imao ni mobitel niti bilo kakvu komunikaciju. Nismo imali pojma šta se dešava izvan odmarališta – napisao je Leto i dodao kako se šokirao kada se vratio u iz izolacije i saznao za korona virus.