Svijet

“Jeste li vi to USRED OPERACIJE” Optuženi hirurg na sud se javio preko Zum aplikacije, sudija ostao u šoku (VIDEO)

Suđenje estetskom hirurgu iz Kalifornije odgođeno je nakon što se prošlog četvrtka pojavio na saslušanju pred sudom u Sakramentu putem Zum aplikacije dok je istovremeno izvodio hirurški zahvat.

“Jeste li vi to USRED OPERACIJE” Optuženi hirurg na sud se javio preko Zum aplikacije, sudija ostao u šoku (VIDEO)
FOTO: GOOD MORNING AMERICA/YOUTUBE SCREENSHOT

Dr Skot Grin javio se na saslušanje vezano za saobraćajni prekršaj koji je počinio, noseći krvave rukavice, masku i hiruršku kapu, prenosi CNN.

– Jeste li u mogućnosti učestvovati na suđenju? Čini se kao da ste trenutno usred operacione sale? – upitao je vidno šokirani sudija hirurga na snimku koji je prenošen uživo.

– Da, u mogućnosti sam, nastavite – odgovorio je hirurg dok je u pozadini zveckala medicinska oprema, a mogli su se vidjeti i drugi članovi medicinskog tima. Grin je objasnio kako je pored njega još jedan hirurg koji je spreman asistirati, odnosno zamijeniti ga, dok traje saslušanje.

Ipak sudiji se, nakon što je Grin potvrdio da je usred operacije, to nije učinilo kao dobra ideja.

– Ne osjećam se prijatno zbog pacijenta, vidjeću mogu li odgoditi suđenje – rekao je sudija Gari Link, pa zakazao ponovno saslušanje za 4. mart.

Nakon objavljenog incidenta oglasila se i medicinska komisija koja je pokrenula istragu o ovom slučaju, prenosi Jutarnji list.

– Očekujemo od ljekata da slijede medicinske standarde kad se radi o pacijentima.