Svijet

Jeziv zločin potresao Hrvatsku: Čekao je bivšu u zasjedi, a onda je zgrabio i ubio, pa se krvav šetao po parku

U hrvatskom gradu Našice su u šoku nakon tragičnog događaja: sinoć pet minuta poslije ponoći pronađeno je tijelo 20-godišnje djevojke, a za njom i 24-godišnjaka koji je pokušao da izvrši samoubistvo.

hrvatska policija
FOTO: INDEX VIDEO/YOU TUBE/SCREENSHOT

Tijelo djevojke pronađeno je u parku pored gradskog groblja, a mladić koji je pokušao samoubistvo bio je na željezničkoj pruzi u blizini parka, ispod drumskog mosta koji vodi preko pruge, pa se vjeruje da je skočio sa tog mosta.

Policijski uviđaj je i dalje u toku, a nekoliko policijskih službenika trenutno vrši uviđaj u okolini mjesta gdje je mladić pronađen. Uviđaj je u toku i na mjestu gdje je djevojka pronađena, a policija je blokirala pristup parku, piše Jutarnji list.

Pročitajte još

Prema nezvaničnim informacijama, djevojka je iz Našica, a mladić iz Delimirovca i navodno su bili u vezi, koju su prekinili oko Božića. Prema riječima prijatelja preminule djevojke, on nije mogao da se pomiri sa tim, pa ju je, navodno, često zvao, slao poruke… Djevojka je sinoć izlašla sa novim dečkom, koji je, kako saznaje Jutarnji, ispratio kući nešto prije ponoći. Ostavio ju je oko 200 metara od kuće i rekao joj da mu se javi čim dođe kući. Inače, djevojka je živjela nedaleko od mjesta gdje je pronađena.

Navodno je dječaku rekla da ju je 24-godišnjak ponovo cijeli dan zvao i tražio, zbog čega su bili na oprezu.

Prema takođe nezvaničnim informacijama, bivši dečko je čekao djevojku u zasjedi. Zgrabio ju je i odvukao u park i ubio na još neutvrđen način. Novom momku je bilo sumnjivo što ga djevojka nije pozvala, pa se vratio na mjesto gdje su se rastali i tamo zatekao 24-godišnjaka čija je odjeća bila krvava. Pitao je gdje je djevojka, a on mu je rekao da je mrtva.

Mladić je potom brzo otišao do djevojčine kuće i alarmirao njenu majku, a odmah je pozvana policija.

– Bilo je oko ponoći i deset kada sam čuo ženu kako viče „Gospodine policajče, gospodine policajče, ubio mi je dijete“! – rekao je Ivica Bodiš iz Našica, koji živi u blizini lica mjesta.

On je dodao da ne zna šta se tačno dogodilo jer nije želio da priđe, ali je vidio brojna policijska vozila kao i vozila hitne pomoći.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu