Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

JEZIVA IGRA SUDBINE Četvoro STRADALIH U UDESU u kolima se našli SLUČAJNO

Hronika
Autor:

Foto: Branimir Bradarić/Večernji list/privatna arhiva

Četvoro državljana Srbije, među kojima i 14-godišnji dječak, poginulo je u četvrtak nekoliko minuta poslije ponoći u teškoj saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj, u blizini Vinkovaca kada je “škoda oktavija” u kojoj su bili sletjela s puta.

U nesreći su poginuli Vladica Rašić (42) iz Kruševca, njegov sin Nikola (14), kao i prijatelji Žikica Janković (47) i Aleksandra Janković (43), dok je Dragan Vučićević (28) teško povrijeđen.

Vladica Rašić je upravljao “škodom” ljubljanske registracije, dok je Vučićević sjedio na mjestu suvozača, a dječak i Aleksandra i Žikica Janković na zadnjem sjedištu. Rano ujutro prešli su srpsko-hrvatsku granicu. Međutim, dvadesetak minuta po ulasku u Hrvatsku stradali su.

– Nikola je insistirao da krene sa ocem Vladicom na put u Sloveniju. Volio je da ide s njim jer je i prije to radio. Ostali putnici u autu su se našli preko sajta Blablacar kako bi otputovali u Ljubljanu. Ostala mi je samo kćerkica. Nema više mog malog Nidže – rekla je Svetlana Rašić iz Kruševca tihim glasom skrhana od velike tuge zbog gubitka sina Nikole i supruga Vladice.

Očevici stravične nesreće koja se dogodila na autoputu u Hrvatskoj, a u kojoj je poginulo četvoro državljana Srbije, kažu da su od siline udarca sve osobe izletjele iz automobila! U kolima je jedino ostao mladić koji je sjedio na suvozačevom mjestu i on je ovu jezivu nesreću i preživio.

– Čuli smo za udes u vijestima. Odmah sam pozvala policiju u Vinkovcima i oni su mi rekli da će tijela biti u Vukovaru i da ćemo tamo moći da preuzmemo tijela. Suprug Vladica je krenuo sa sinom Nikolom u Sloveniju jer je trebalo da obavi neke ljekarske preglede, pošto on ima slovenačke papire. Tamo se liječio od gojaznosti i pripremao se za operaciju želuca pa je zbog toga svakog mjeseca imao zakazane preglede. Sin je htio da krene, da razgleda automobile i da kupe neki – ispričala je Svetlana Rašić u porodičnoj kući u Kruševcu sa rođacima koji su u nevjerici da su zauvijek nestala dva člana njihove porodice.

Svetlana kaže da je sve vrijeme sam očekivala da je pozovu i da joj je u nekom trenutku postalo veoma sumnjivo što se ne javljaju.

– Vidim nema ih, zadnji put sam se zadnji put čula s njima oko 22 sata, a sve se desilo oko pola sata iza ponoći. I onda me svekrva pozvala da čujem šta pričaju u vijestima na televiziji. Nije mi dobro. Srce će mi pući. Ne znam ništa. Ne mogu da vjerujem da ih nema – uplakanim glasom rekla je Svetlana.

Iako još nije utvrđen uzrok nesreće na autoputu A3, pretpostavlja se da je Vladica Rašić, koji je upravljao “škodom”, zadrijemao za volanom. Izgubio je kontrolu i “škoda” je sletjela s puta.

– Vjerovatno je vozač, u momentu kada ga je uhvatio dremež, mahinalno dao jači gas, pa je “škoda oktavija” u punoj brzini, probila bankinu i sletjela s puta. Automobil se nekoliko puta okrenuo i prevrnuo, a kada se zaustavio kazaljka brzinometra bila je na 130 kilometara na čas. Tom prilikom iz njega su ispali vozač i troje putnika koji su sjedili na zadnjem sjedištu. Da li su bili vezani, utvrđuje se. Pretpostavlja se da niko od njih nije bio vezan jer je samo suvozač ostao u kolima, a on je imao vezan pojas – kaže sagovornik “Blica” upoznat sa istragom.

Vozači koji su prolazili tom dionicom autoputa u pravcu Zagreba odmah su pozvali policiju, koja je pored “škode oktavije”, slupane sa svih strana, zatekla troje mrtvih. Jedan putnik je bio u teškom stanju, ali je preminuo po dolasku u bolnicu.

Saobraćajna policija obavila je uviđaj, a automobil je poslat na vještačenje da bi se utvrdilo da li je bio tehnički ispravan. Tijela troje stradalih odmah su poslata na obdukciju u vinkovačku bolnicu. Tokom jučerašnjeg dana patologu je trebalo da bude dopremljeno i tijelo žrtve koja je preminula u bolnici. O pogibiji srpskih državljana obaviještena je i Ambasada Srbije u Zagrebu.

Poslao supruzi poruku da je dobro

Povrijeđeni Dragan Vučićević, kako “Blic” sazanje, sa suprugom živi u Batajnici. Iz bolnice u Vinkovcima su napomenuli da je nije životno ugrožen, “svjestan je i pokretan”, ali da mora ostati na opservaciji. Prema saznanjima “Blica”,povrijeđeni Vučićević je suprugu obavijestio o strahovitoj nesreći i šta je sve preživio, i to putem društvene mreže, preko telefona dežurnog policajca u bolnici.

Iskusan vozač

Vozač Vladica Rašić svojevremeno je radio u Sloveniji u ljubljanskoj firmi “Global sistem”. Međutim, sa tom firmom je, pred slovenačkim sudom, bio u sporu zbog povrede na radu 2012. godine, kada je menjao gumu na prikolici kamiona. Naime, tada ga je prikolica priklještila i zadobio je teške povrede. Njegove bivše kolege su za Vladicu Rašića imale samo riječi hvale, navodeći da je dok je radio s njima živio u naselju Kamnik.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO