Hronika

JEZIVA PORODIČNA TRAGEDIJA Povrijeđeni roditelji još ne znaju da su ostali bez DVA DJETETA

Osmogodišnji N.Ž. i njegova sedam godina mlađa sestra N.Ž. iz Novih Karlovaca poginuli su, dok su otac, majka i brat teško povrijeđeni preksinoć u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na samom izlazu iz Novog Slankamena.

JEZIVA PORODIČNA TRAGEDIJA Povrijeđeni roditelji još ne znaju da su ostali bez DVA DJETETA
Foto: Privatna arhiva

Roditelji Milan Ž. (44) i Vanesa Ž. (34) prevezeni su i hospitalizovani u Kliničkom centru Vojvodine, i navodno zbog stanja u kome su još im nije rečeno da su im najmlađe i najstarije dijete stradali. Petogodišnji dječak M.Ž. je prebačen u Dečju kliniku u Novom Sadu i nije životno ugrožen.

Šta je uzrok nesreće u kojoj je poginulo dvoje djece, biće utvrđeno u istrazi, a prva saznanja policije su da je otac djece Milan Ž., koji je upravljao “renoom klio” u kome su bili mališani i majka vozio neprilagođenom brzinom.

Porodica je, prema saznanjima Blica, u ponedjeljak uveče bila u Starom Slankamenu, i oko 23 sata a na putu ka Novim Karlovcima gdje su živjeli, njihov “reno klio” sletio je s puta u voćnjak. Vozilo je udarilo u drvo, od siline udara odbilo se, a zatim nekoliko puta prevrnulo. Koliko je bio silovit udarac u drvo, svjedoči i to da je far vozila odleteo tridesetak metara u voćnjak.

U okretanju automobila djevojčica i brat N.M., koji su sjedili na zadnjem sjedištu, zadobili su smrtonosne povrede. Djevojčica je preminula odmah, dok je dječak umro u Domu zdravlja u Beški.

Teške povrede su zadobili roditelji, dok je petogodišnji dječak lakše povrijeđen. Kako su za Blic kazali u KCV, roditelji su van životne opasnosti.

U Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine primljena su dva pacijenta sa teškim tjelesnim povredama. Poslije hitne, blagovremene, kompletne dijagnostike, ljekarske pomoći i zbrinjavanja, pacijenti su stabilnog zdravstvenog stanja, van životne opasnosti i nalaze se u Urgentnom centru na daljem liječenju i pod stalnim ljekarskim nadzorom – kažu u KCV.

Dečak ima kontuziju glave te druge povrede nema. Svjesno je i dobro, a stanje je stabilno, rekli su nam u Institutu za zdravstvenu zaštitu djece i omladine Vojvodine u Novom Sadu.

– Nismo našli druge povrede sem kontuzije glave, urađene su sve druge pretrage i zasad je dijete na posmatranju. Vidjećemo kako će se situacija razvijati dalje – rekli su iz Instituta.

Mještani Novih Karlovaca juče, nekoliko sati poslije nesreće, i dalje nisu mogli da pjoveruju da su mališani stradali u saobraćajnoj nesreći.

– Nadamo se da će neko doći i reći da je sve to laž, da su djeca živa i da će se sa roditeljima pojaviti u selu – kazali su žitelji ovog mjesta nadomak Inđije.

Iz kuće u kojoj su Milan i Vanesa živjeli sa djecom i njegovim roditeljima Zoranom i Slavicom, juče je dopirala kuknjava. Niko od najbližih rođaka, međutim, nije imao snage za bilo kakvu priču.

– Pustite ljude, malo im je njihove muke sada – rekla je jedna komšinica iz Lukačeve ulice.

Ona je Milana, Vanesu i djecu vidjela u ponedeljak predveče, kada su se spremali za put u Stari Slankamen.

– Milan je bio na poslu, radi u “Martini gradnji”. Oko 18 časova spremili su se i otišli u Stari Slankamen, da se djeca igraju, a on je navodno išao da gleda neki turnir u malom fudbalu. Sa njima su, u svom automobilu, krenule i komšije, mladi bračni par sa dvije kćerkice. Koliko smo čuli, komšije su pet minuta prije njih krenuli nazad, jer je Milanu i Vanesi bilo potrebno više vremena da smjeste troje djece u kola. Tek kada su svi saznali za nesreću, i te komšije su čule – ispričala je jedna komšinica.

– Žive sa Milanovim roditeljima, koji se bave poljoprivrednom. I Vanesa je porijeklom odavde, njeni su nekoliko ulica udaljeni. Milan ima brata i sestru, blizanci su i mlađi od njega. Oboje su zaposleni, a Vanesa je trenutno bila na porodiljskom bolovanju sa trećim djetetom. Mala N.Ž. je nedavno napunila godinu dana, prohodala je prije rođendana. Vidjeli smo je kako šeta dvorištem i svima nam je bilo simpatično kako se gega. Nažalost, i nju i brata Bog je uzeo prije nego što su uopšte počeli da žive – plačnim glasom kazala je komšinica.

Na mjestu nesreće čarapice i brojanica

Na mjestu nesreće u kojoj je živote izgubilo dvoje mališana ostali su razbacani dijelovi automobila, dječje čarapice i brojanica.

Po nalogu tužioca, naređeno je veštačenje automobila kako bi se utvrdilo da li je bio tehnički ispravan kada je došlo do nesreće, a biće utvrđeno da li su vozač i suvozač bili vezani, odnosno da li su djeca koristila sigurnosni pojas ili odgovarajuća dječja sjedišta.