Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

JEZIVI DETALJI Ubili gastarbajtera iz Kuršumlije, ISKASAPILI GA, a kod njega pronašli 100 EVRA

Hronika
Autor:

Foto: Facebook

Dva dana poslije hapšenja smederevskog para, Sanele (25) i Rodoljuba (43) Petrovića, koji su iza rešetaka završili zbog sumnje da su ubili i iskasapili Milana Filipovića (52) iz Kuršumlije, sve je više detalja ovog jezivog zločina, ali i načina na koji su pokušali da prikriju tragove.

Prošlog petka ronioci Žandarmerije iz kanala Crvene vode kod Smedereva izvadili su trup nesrećne žrtve i već tada je bilo jasno da je riječ o prikrivanju zločina sakaćenjem.

Par se potrudio da izgled stana u kome su živjeli ni na koji način ne ukaže da se tu odigralo nešto tako stravično, kakav je ovaj zločin bio. Kada je policija došla po Sanelu bio je kompletno sređen. Uostalom, tu su dočekali i Novu godinu, kao da se ništa nije desilo.

Da li je čitav zločin bio planiran ili se sve otelo kontroli kada je Milan došao u Smederevo – pitanje je koje još čeka odgovor. Činjenica je da se on dopisivao sa Sanelom, koja je, navodno, trebalo da radi kod njega u kafiću u Švajcarskoj.

U istrazi su došli i do saznanja da je u SMS prepisci učestvovao i Rodoljub, koji je, sa njenog telefona, u njeno ime, slao poruke. Milorad je, uostalom, s tom namjerom i došao u Smederevo, mada je još nejasno da li samo da upozna, ili da odmah povede svoju buduću radnicu.

Pljačka, odnosno koristoljublje, kao motiv takođe nije sporno. Strašno je što, po nezvaničnim informacijama iz istrage, Milorad nije kod sebe imao 1.000 švajcarskih franaka, kako se spekulisalo, već svega 100 evra! Ispostavilo se, po svemu sudeći, da je to bilo sve što su Petrovići uzeli kada su, poslije ubistva, pretresli žrtvu, a prije nego što su Milanovo tijelo bacili.

Prema onome do čega se do sada došlo u istrazi, priča o platnim karticama i navodnom mučenju žrtve da otkrije njihove pin kodove, kako bi se domogli novca sa njih, za sada, nije potvrđena.

Lopata, kojom je Milorad udaren, najvjerovatnije i zatučen, poslata je na DNK analizu, kako bi bila uvrštena među dokaze, baš kao i nesagoreli dio tepiha u koji je tijelo bilo umotano.

Očekuju se rezultati, koji bi trebalo da potvrde ono što se, manje-više, već zna. U međuvremenu je stigao samo jedan rezultat – DNK je, na žalost rodbine i prijatelja Milanovih, potvrdio da dijelovi tijela njemu pripadaju, piše Blic.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO