Svijet

Jezivi detalji ubistva djevojčice: Vanju (14) držali VEZANU U PODRUMU, iznijeli je iz zgrade u vreći za spavanje

Tokom otmice djevojčice Vanje Gorčevske (Đorčevske) (14) korišćen je i jedan podrum, gdje je bila vezana, a potom stavljena u vreću za spavanje i izvedena iz zgrade, navodi TV24.

Vanja Gorčevska Ljupčo Palevski
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE, MUP SEVERNE MAKEDONIJE / RINGIER/COMBVO

Kako piše ovaj portal, ova informacija objašnjava njenu neprimijećenu otmicu iz zgrade koja se nalazi u neposrednoj blizini Gradskog parka i u čijoj blizini se nalazi mnogo ugostiteljskih objekata, a samim tim i povećan broj ljudi, čak i u ranim jutarnjim satima.

Palevski imao ključ od vrata podruma

Ljupčo Palevski – Palčo, glavni osumnjičeni za otmicu i ubistvo djevojčice, koji je takođe imao imovinu u istoj zgradi, imao je i ključ od podrumskih prostorija, kao i od ulaznih vrata. Kao što je već poznato, zgradu je izgradila kompanija “Una Enterprise”, čiji je vlasnik bio upravo Palevski.

“Portaliks” je objavio snimak na kojem se vide ukradena vozila “sitroen” i bijeli “reno”, a kojima je, navodno, kidnapovana djevojčica Vanja.

Pročitajte još

U “sitroenu” se vide vozač i suvozač sa crnim šeširima, kao i nešto što podsjeća na bijelu torbu u zadnjem dijelu vozila. Na snimcima se vidi i dim od požara na mjestu gdje je kasnije pronađeno izgorjelo vozilo, kao i zatrpano tijelo ubijene tinejdžerke.

Podsjetimo, sve je počelo 27. novembra u Skoplju kada je majka Vanje Gorčevski prijavila nestanak kćerke koja je krenula u školu, ali nije do nje i stigla. Makedonska policija tragala je skoro nedelju dana, kada su pretraživani napušteni objekti i manastiri, korito rijeke Vardar, pregledano je na stotine sati snimaka sa nadzornih kamera.

Veoma brzo saopšteno je da su tri osobe uhapšene, da je ubica i vođa Ljupčo Palevski Palčo, poznat i kao kontroverzni desničarski političar, koji je označen kao glavni osumnjičeni za otmicu i ubistvo Vanje, a uhapšen je u Turskoj.

Policija je objavila i najšokantniju informaciju da je u zločin bio uključen i Vanjin otac, koji je takođe uhapšen pod optužbom da je tipovao kćerku.

Vanja Gorčevska
FOTO: SCREENSHOT YOUTUBE/КАНАЛ 5 ТЕЛЕВИЗИЈА, DRUŠTVENE MREŽE / RINGIER/CO,BO

Zbog učešća u ubistvu Vanje, ali i frizera Pančea Žežovskog, čiji su automobil koristili za otmicu devojčice, uhapšeni su i Vlatko Kešišev, Velibor Manev i Bore Vidovski.

Vozač koji je Ljupča Palevskog prevezao iz Beograda u Tursku dobio je krivičnu prijavu i produžen mu je pritvor na 30 dana zbog slučaja dvostrukog ubistva 14-godišnje Vanje Gorčevske (Đorđevske) i Pančea Žežovskog iz Velesa.

On se sumnjiči da je od 1. do 3. decembra, kako bi pomogao Palevskom da pobjegne i sakrije se od vlasti, od 1. do 3. decembra “lend roverom” strumičkih registarskih oznaka, u vlasništvu strumičke firme, odvezao Palevskog iz Beograda i odvezao ga u Tursku, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije