Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

JOŠ JEDAN ISPAD PENAVE Smeta mu što Pupovac daje pomen UBIJENIM SRBIMA I HRVATIMA

Svijet
Autor:

Foto: screenshot dnevnik.hr/RAS Srbija

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava napao je verbalno lidera Samostalne demokratske srpske stranke Milorada Pupovca zato što je položio vjence u pomen ubijenim Vukovarcima i srpske i hrvatske nacionalnosti

– Pupovac je došao brojati krvna zrnca, pokloniti se hrvatskoj i srpskoj žrtvi, a i ja, i vi, i sav normalan svijet znamo da smo ovdje zbog žrtava velikosrpske agresije – poručio je Penava pred novinarima u Vukovaru.

On smatra da su Srbi koji su bili na strani tadašnje JNA i tražili ostanak u Jugoslaviji “agresori”, “zločinci” i “četnici”.

Penava, poznat po nacionalističkim ispadima i odbijanju da realizuje odluku Ustavnog suda Hrvatske o nacionalnoj jednakosti u Vukovaru, kao i ćirilici, smatra da Pupovac “u celofanu” prodaje “velikosrpsku demagogiju”.

Milorad Pupovac je juče postavio vijenac za vukovarske Srbe ubijene prije početka sukoba, a onda i za ranjene, bolesne, te za zaposlene u vukovarskoj bolnici koji su najprije zarobljeni, a potom ubijeni na lokalitetu “Ovčara”.

– U crkvi Svetog Nikolaja zapalili smo svijeće za sve stradalnike, za sve žrtve, za ljude koji su stradali u ratnom periodu u gradu Vukovaru i njegovoj okolini – naveo je Pupovac.

On je poručio da “žrtve ne smiju biti motiv za obnavljanje bezumne mržnje”, podsjećaju agencije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO