Banjaluka

Još jedna donacija kompanije „Milco“ vlasnika Bojana Cvijetića: Zimska obuća za sve štićenike Doma „Rada Vranješević“ (FOTO)

Djeca iz Doma „Rada Vranješević“ obradovana su još jedan put od strane kompanije „Milco“, vlasnika Bojana Cvijetića. Proljetos su štićenici dobili sportsku obuću i odjeću, a danas zimsku obuću, ono što im je najpotrebnije.

Još jedna donacija kompanije „Milco“ vlasnika Bojana Cvijetića: Zimska obuća za sve štićenike Doma „Rada Vranješević“ (FOTO)
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIC/RINGIER

Uradili smo ono što smo obećali prilikom prošle donacije, a to je da ćemo u jesen obezbijediti obuću za svu djecu u Domu ’Rada Vranješević’. Kupili smo obuću, čarape za sve štićenike. Dobro radimo, nemamo problema u poslovanju, pa kao društveno odgovorna firma želimo da pomažemo i podržavamo sve koji trebaju pomoć, a mi smo u mogućnosti da im izlazimo u susret, kaže direktor kompanije „Milco“ Nemanja Šobot.

Ističe da štićenici Doma uvijek mogu da računaju na njihovi pomoć.

– Mislim da smo tu i u proljeće. Sa vlasnikom, gospodinom Cvijetićem napravljena je dinamika pomoći, tako da i u narednom periodu stojimo na raspolaganju kako Domu ’Rada Vranješević’ tako i ’Mozaiku prijateljstva’ – istakao je on.

Zimska obuća bila je ono što je štićenicima Doma najpotrebnije pred hladno vrijeme. Danas je obradovano svih 100 štićenika ove ustanove.

Pročitajte još

Vršilac dužnosti direktora Doma „Rada Vranješević“ Darijana Kecman istakla je da i ova donacije kompanije „Milco“ ima veliku ulogu u radu ustanove i obezbjeđivanju potrebnih stvari za djecu. Napominje kako je ova kompanija 2. aprila samoinicijativno pitala šta je potrebno djeci i da je tada to bila sportska obuća i odjeća.

– Tada je u pitanju bilo pedesetak mališana, jer nam je za njih bila potrebna sportska obuća. Sada su imali ideju da za zimu obezbijede za svu djecu obuću i odjeću. Riječ je o stotinu djece – istakla je ona i dodala kako se u Domu svakodnevno trude da štićenicima obezbijede sve što djeca njihovog uzrasta imaju u svojim biološkim porodicama.

– Sa ovim divnim ljudima, kao što su iz kompanije ’Milco’, mi uspijevamo da im apsolutno sve obezbijedimo – istakla je ona.

U kompaniji “Milco” su za 60 radnika povećane plate za oko 10 odsto.

– Naša firma posluje od 1989. godine. Mi smo porodična firma koja brine o zaposlenima. Ovaj biznis sam naslijedio od oca i uprskos mnogobrojnim izazovima, kao što su pandemije korona virus i inflacija, mi prije svega moramo brinuti za naše zaposlene. Želimo da budu zadovoljni i ostanu u našoj firmi. Mislim i da je potez Vlade RS da smanji namete veoma dobar kako bi se povećale plate. Ne može poslodavac uvijek prihodovati mnogo novca, već se mora odreći jednog dijela prihoda u korist svoji radnika – rekao je vlasnik kompanije Bojan Cvijetić.

Prihvati notifikacije