Hronika

Još uvijek traje potraga za Jovaninim tijelom: Upala s drugaricom u vodu, drug skočio za njima i pokušao da joj pomogne, ali se UMALO I SAM UTOPIO

Ronioci Žandarmerije i ribočuvari i juče su tragali za Kragujevčankom Jovanom Đ. (20), koja je u četvrtak upala u Gružansko jezero kod Knića i nije isplivala. Očevici tragedije kažu da su vidjeli mlade ljude u gumenom čamcu, a potom su ih čuli kako viču da se neko davi.

Još uvijek traje potraga za Jovaninim tijelom: Upala s drugaricom u vodu, drug skočio za njima i pokušao da joj pomogne, ali se UMALO I SAM UTOPIO
FOTO: FOTO:MARKO MIROVIĆ/USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Jovana se sa nekoliko prijatelja prekjuče vozila u gumenom čamcu, a onda su, prema riječima očevidaca, ona i njena drugarica prešle na dasku za surfovanje. Kako navode, daska se prevrnula i djevojke su upale u jezero. Jovana je neplivač i odmah je počela da se davi.

Pročitajte još

Jedan od prijatelja je odmah iz čamca skočio za njom u vodu i pokušao da joj pomogne, međutim nije uspio i umalo se i sam utopio, pišu Novosti.

Njega su ostali prijatelji uspjeli da izvuku iz vode i spasu ga. Kolima Hitne pomoći odmah je prevezen do Urgentnog centra u Kragujevcu i nalazi se na odjeljenju intenzivne njege.

Druga djevojka je uspjela sama da ispliva iz vode i njeno stanje je stabilno.

– Ovdje imamo vikendicu, pored te daske bilo je još mladih ljudi u gumenom čamcu, koji su samo vikali da se neko davi – priča jedan od očevidaca.

Kako dodaje, htio je da skoči i pokuša da im pomogne, ali bili su na polovini jezera…

– Hteo sam da skočim, ali su bili daleko. Na toj dasci su plutali do polovine jezera, tu djevojku sam tad vidio posljednji put.

Jezerom su juče patrolirali čamci ribočuvarske službe, koji su pretraživali širok pojas oko mjesta na kome se utopila nesrećna djevojka.