Sport

JOVIĆ ODBIO DOGOVOR Napadač Srbije dobio kaznu od ŠEST MJESECI ZATVORA jer nije želio da uplati novac

Luka Jović je zbog kršenja karantina i zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, kažnjen sa šest mjeseci zatvora.

JOVIĆ ODBIO DOGOVOR Napadač Srbije dobio kaznu od ŠEST MJESECI ZATVORA jer nije želio da uplati novac
FOTO: JUANJO MARTIN/EPA

Tim povodom Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je objavilo saopštenje povodom postupka koji se vodi protiv Luke Jovića, fudbalera Real Madrida i reprezentacije Srbije.

– Okrivljeni tokom marta 2020. godine nije postupao po propisima, odlukama i naredbama kojima su određene mjere za suzbijanje i spriječavanje epidemije virusa Covid-19 – navedeno je rješenju Ministarstva zdravlja.

On je odbio poštovati naloženu mjeru kućne izolacije u trajanju od 14 dana na adresi boravišta, obzirom da je došao iz države sa intenzivnom transmisijom virusa, već je tokom trajanja perioda kućne izolacije napuštao mjesto boravišta.

Pročitajte još

Dalje u nastavku saopštenja tužilaštvo je iznijelo neke detalje iz slučaja.

– Prije podnošenja optužnice okrivljenom Luki Joviću je predlagana mogućnost odlaganja krivičnog gonjenja i to da uplati iznos od 5.000.000 dinara u humanitarne svrhe (uplaćena novčana sredstva su namjenjena za pomoć izgradnji vrtića, opremanje pedijatrijskih i drugih zdravstvenih ustanova, opremanje IT učionica i u druge isključivo humanitarne svrhe), sa čime se okrivljeni nije saglasio, a kako tužilaštvo nije bilo saglasno da iznos koji bi okrivljeni Jović uplatio u humanitarne svrhe bude manji od 3.500.000 dinara, imajući u vidu činjenicu da je krivična prijava protiv njega podnijeta redovnim putem, odnosno da prema okrivljenom nije određeno zadržavanje niti je predložen pritvor, njegovo imovno stanje i zaradu, te da je okrivljeni javna ličnost.