Sport

JOVIĆ U ŠOKU Zidan iznenadio srpskog napadača

Luka Jović nikako da pronađe sreću u Realu. A poslije najnovijeg događaja u klupskim prostorijama giganta iz Madrida, postaje sve izvjesnije da će je tražiti na drugom mjestu.

JOVIĆ U ŠOKU Zidan iznenadio srpskog napadača
FOTO: DAVE THOMPSON / POOL / EPA

Naime, kako javlja španski “As”, trener Zinedin Zidan pozvao je srpskog golgetera na najvažniji razgovor u 2020. godini. Tom prilikom je Joviću saopštio da bi, za njegovo dobro, bilo bolje da odmah počne da traži klub u kome će provesti sezonu na pozajmici.

As o tome piše na sljedeći način:

– Avantura u kojoj se Luka Jović (22 godine) nalazi u Realu postaje… olujna. Negdje između sopstvenih grešaka, loše sreće, ali i malog broja ukazivanja šanse od strane Zidana, jedva da je imao priliku da pokaže potencijal. A baš je Francuz bio taj koji je upravu kluba ubjeđivao da je on poseban igrač. Međutim, na sastanku koji se desio ovih dana, Zizu je predložio Joviću da potraži drugi klub u kome će igrati u sezoni 2020/2021. Bio je to suptilan trenerov način da igraču pokaže izlazna vrata. Zidan je napadaču pojasnio razloge zašto misli da bi u drugoj ekipi mogao da se ‘vrati sebi’. Srbin je ostao veoma iznenađen. Ali, prihvatio je novu realnost, svjestan da mu se trener postavio na takav način, da nije imao drugog izbora nego da se saglasi. To što je Jović tokom pauze samoinicijativno trenirao dvaput dnevno i čak poveo i ličnog trenera na Majorku, bilo je od male važnosti. Ovo je neobična odluka, najblaže rečeno, jer je Zidan bio jedan od glavnih zagovornika dovođenja Jovića. Prije nešto više od godinu dana, klub je platio Ajntrahtu 60 miliona evra za jednog od najperspektivnijih napadača na kontinentu, koji je dao 27 golova i imao sedam asistencija u 48 nastupa za njemački tim. U bijelom dresu Reala sve se promijenilo u sezoni 2019/2020. Usljed četiri povrede i malo vjere od strane trenera, Jović je zabilježio samo po dva gola i asistencije na 27 utakmica, a da pritom nije pokazao ni naznake matadora kakav je bio. Sada, u mjesecu u kome je pozvan u reprezentaciju po prvi put poslije maltene godinu dana, treba da juri pozajmicu i da se pritom trka sa štopericom jer se u Španiji fudbalska pijaca zatvara 5. oktobra- piše As, a prenosi Blicsport.