Svijet

JUBILEJ U SIJENCI SKANDALA Kraljica je ipak obilježila rođendan svog omiljenog sina (FOTO)

Britanska kraljica i Sara Ferguson obilježile su 60. rođendan princa Endrua, sina Elizabete II a bivšeg muža vojvotkinje od Jorka, u sijenci skandala oko milijardera i pedofila Džefrija Epstajna.

JUBILEJ U SIJENCI SKANDALA Kraljica je ipak obilježila rođendan svog omiljenog sina (FOTO)
FOTO: WILL OLIVER/EPA

Na zvaničnom „Instragram“ nalogu kraljevske porodice objavljene su juče dvije fotografije u znak podrške Endruu, koji se naširoko smatra omiljenim kraljičinim sinom jedna kad je bio beba, a druga kao novi, zvanični portret, piše Dejli mejl, prenosi Blic.

– Na današnji dan 1960. princ Endru je rođen u Bakingemskoj palati, kao prvo dijete rođeno od strane vladajućeg monarha za 103 godine. Srećan rođendan vojvodi od Jorka – stoji u postu pored fotografije.

Endruova bivša žena, popularno zvana Fergi (60), objavila je fotografiju Endrua kako se odmara kući sa psima. Njihovi postovi su djelić normalnosti u danu tišine, umjesto vesele proslave tipične za obeležavanje jubilarnog rođendana pripadnika kraljevske porodice.

Vladine zgrade neće morati da vijore zastavu povodom njegovog rođendana, niti će Endru biti promovisan u admirala kako je bilo planirano. Umjesto raskošne proslave u Bakingemskoj palati, on će imati malu porodičnu večeru u svojoj kući Rojal Lodž na imanju Vindzor za oko deset osoba, uključujući Fergi i njihove kćerke princeze Beatrisu i Judžin.

View this post on Instagram

Happy 60th Birthday to Andrew @alexbramall

A post shared by Sarah Ferguson (@sarahferguson15) on

Endru se u novembru prošle godine povukao sa kraljevskih dužnosti, nakon katastrofalnog intervjua za BBC oko njegovog poznanstva sa Epstajnom, čija žrtva Virdžinija Roberts tvrdi da je bila primorana na seks sa princom 2001, kad je imala 17 godina.