Digitalna Srpska

Jutjub testira onlajn igre: U njima traže nove izvore prihoda

Kompanija Gugl želi da onlajn igre postanu novi izvor prihoda za Jutjub, te je pozvala radnike da testiraju novi proizvod pod nazivom “Playables” koji korisnicima daje pristup onlajn igrama putem popularnog videoservisa.

Jutjub
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RINGIER

Prema internom mejlu, uopšte neće biti važno koji uređaj se koristi, jer će igre biti dostupne na mobilnim uređajima, ali i desktopu.

Korisnici će ih moći igrati na Jutjub veb stranici korištenjem pretraživača ili pak putem aplikacije za mobilne telefone sa operativnim sistemima Android i iOS.

Trenutno je dostupno nekoliko igara za testiranje, a pomenuta je i igra “Stack Bounce”. To je arkadna igra podržana reklamama u kojoj igrači loptom ruše cigle. Jutjub već zarađuje novac od gejming lajvtrimova, ali ovaj proizvod će predstavljati još jedan izvor prihoda iz ove industrije u vrijeme smanjenja potrošnje za oglašavanje, prenosi Kliks.

Pročitajte još

Gugl nije uspio razviti svoj nefunkcionani Stadia servis za strimovanje igara te ga je ugasio, ali ovo je sasvim nešto drugo. Jutjub ima ogromnu publiku koja ga redovno posjećuje, tako da promocija novog proizvoda neće biti problem.

“Playables” će biti više sličan Netfliksovom gejming proizvodu koji pretplatnicima nudi pristup jednostavnim igrama putem mobilnih uređaja. Netfliks ima velike ambicije za svoju gejming inicijativu te radi na ekspanziji koja podrazumijeva testiranje TV igara te korištenje mobilnih telefona kao kontrolera.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije