Svijet

KAD LIDERI PLAČU Svi su ostali u šoku kad je Kim PLAKAO, a on nije prvi vođa koji je javno PUSTIO SUZU (VIDEO)

Nedavno je svijet iznenadio snimak na kojem severnokorejski diktator Kim Džong Un plače pred velikim brojem ljudi okupljenim na vojnoj paradi.

KAD LIDERI PLAČU Svi su ostali u šoku kad je Kim PLAKAO, a on nije prvi vođa koji je javno PUSTIO SUZU (VIDEO)
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

On je zaplakao dok je govorio o naporima da se spriječi širenje zaraze korona virusa u Sjevernoj Koreji. Ipak, iako je djelovao ranjivo, on je na vojnoj paradi pokazao moćno novo oružje.

Međutim, to nije prvi put da on pokazuje emocije.

Plakao je na sahrani svog oca Kim Džong Ila, što je i razumljivo.

Kim Džong Un svakako nije jedini svjetski lider koji je ponekad zaplakao u javnosti.

Bilo da se zaista radi o emotivnosti ili pokušaju da na taj način prikupe političke bodove, pojedini svjetski lideri su i više puta snimljeni sa suzama na obrazima.

Vladimir Putin

I ruski predsjednik Vladimir Putin, koji važi za mačo tipa koji čvrstom rukom duže od 20 godina vlada najvećom državom na svijetu, više puta je pokazivao svoju mekšu stranu.

Dok je stajao i slušao rusku himnu prilikom posjete Mongoliji 2014. godine, on je pognuo glavu i rukom obrisao suzu iz oka, dok mu se i vilica tresla kao da jeca. Još je čuveniji snimak kada je plakao pred pristalicama 2012. godine nakon što je proglasio pobjedu na predsjedničkim izborima.

Džastin Trudo

Za razliku od Putina, Džastin Trudo je izgradio popularnost na imidžu osjećajnog momka. Zato i ne čudi što je on kanadski premijer često snimljen uplakan.

Dok je razgovarao sa sirijskim izbjeglicama 2016. godine nije mogao da sakrije suze.

Uplakan je bio i na govoru u novembru 2017. godine kada se javno izvinio starosjedilačkim narodima Kanade zbog načina na koji su u prošlosti tretirani.

Iste godine je plakao i dok je odavao počast preminulom rok muzičaru Gordu Dauniju. I to su samo neki od brojnih Trudoovih emotivnih trenutaka.

Barak Obama

Dok aktuelnog američkog predsjednika uglavno vidimo kako viče, njegov prethodnik Barak Obama je često imao izlive emocija.

Obama je plakao 2016. godine dok je govorio o žrtvama pucnjave u školi Sendi Hok. A emocije su ga stigle i dok je govorio o svojoj ljubavi i braku sa Mišel.

Silvio Berluskoni

Bivši italijanski premijer je bio i ostao poznat kao veoma dramatična figura u svjetskoj politici.

On je plakao usred Senata 2013. godine, nakon što je obećao da će njegova partija podržati tadašnjeg premijera.