Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KAD SE SUDBINA POIGRA Preminulog mladog fizičara i Nebojšu Glogovca vezuje DIRLJIV TRENUTAK  

Hronika
Autor:

Foto: Zoran Lončarević/Privatna arhiva/RAS Srbija

Mladi srpski fizičar Mihajlo Sporić (21) izgubio je bitku sa teškom bolešću, a prošle godine napustio nas je velikan glumišta Neboša Glogovac koji je, isto tako, preminuo od teške bolesti. A njih dvojicu vezuje jedan dirljiv trenutak iz 2016.

Naime, Nebojšu Glogovca i Mihajla Sporića vezivala je jedna predivna stvar sa kraja 2016. godine kada je sve bilo potpuno drugačije. Njih dvojica su se zajedno našli u jednom prilogu RTS posvećenom ličnostima koje su obilježile tu godinu.

Javni servis je tada izdvojio upravo Glogovca i Sporića kao ličnosti godine u Srbiji, a na listi su bili i Arno Gujon, francuski humanitarac koji pomaže srpskoj djeci na Kosovu, te zlatni olimpijac Davor Štefanek.

Za Glogovca je ta godina bila zapamćena po ulogama u predstavi Hamlet, filmu Ustav republike Hrvatske i seriji “Ubice moga oca”. Te godine je glumac postao i ponosni otac kćerkice Sunčice.

Mladi fizičar Mihajlo Sporić, tada maturant Matematičke gimnazije, koji je osvojio zlato na međunarodnoj olimpijadi iz fizike, a iste godine osvojio je još dva zlata na takmičenjima iz fizike, kao i medalje na takmičenjima iz astronomije i astrofizike.

Danas Srbija i Kembridž koji je proglasio trodnevnu žalost tuguje za Mijhalom Sporićem, a stigla je još jedna tužna vijest.

Milena Glogovac, majka glumca Nebojše Glogovca umrla je u petak, 8. novembra, u svojoj 74. godini.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO