Biznis

Kakav udar na Maskovu kompaniju: Teslin e-automobil od 130.000 evra izgorio u sekundi

Električni automobil kompanije Tesla, model “S plejd”, zapalio se tokom vožnje u jednom mjestu u SAD-u samo tri dana nakon što je ovo vozilo, koje je plaćeno 129.900 dolara, isporučeno vlasniku, izjavio je za Rojters advokat vlasnika automobila Mark Geragos.

Kakav udar na Maskovu kompaniju: Teslin e-automobil od 130.000 evra izgorio u sekundi
FOTO: ALEXANDER BECHER/EPA

Vlasnik, inače “izvršni preduzetnik”, upravljao je automobilom u trenutku kada se vozilo zapalilo i u prvom trenutku nije mogao da izađe iz automobila jer je otkazao elektronski sistem za vrata, zbog čega je morao da “upotrijebi silu prilikom otvaranja”, rekao je Geragos iz advokatske kancelarije “Geragos & Geragos, prenosi Blic“.

Automobil je nastavio da se kreće oko 11 do 12 metara, prije nego što se pretvorio u “vatrenu buktinju” u stambenom kvartu u blizini kuće vlasnika u Pensilvaniji.

– Bila je to mučna i zastrašujuća scena. Ovo je potpuno novi model… Vršimo istragu. Apelujemo da se “S plejd” ne pušta u saobraćaj, da ne da bude na putevima dok istraga ne bude završena – rekao je Geragos.

Rojters podseća da je model “plejd S” lansiran na tržište u junu i dodaje da iz kompanije Tesla koja je u vlasništvu poznatog milijardera Ilona Maska, za sada nisu odgovorili na njihov zahtjev za komentarom.

Prihvati notifikacije