Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Kako je Megan Markl počela da zarađuje MILIONE poslije udaje

Zabava
Autor:

Foto: Profimedia

Megan Markl počela je samostalno da zarađuje još kao tinejdžerka.

Vojvotkinja od Saseksa prvo je radila kao konobarica i hostesa. Tokom studija pokazala je interesovanje za diplomatiju, pogotovo na studentskoj razmjeni u Argentini. Nakon toga shvatila je da je najviše zanima gluma pa je krenula u ostvarenje svog sna.

Nakon godina napornog truda, Megan se konačno “probila” u Holivudu, a epizodne uloge zamijenio je prvi pravi ozbiljan glumački angažman. Dobila je ulogu u seriji “Suits”. Danas iza sebe ima glumačku holivudsku karijeru koja joj je osigurala velike honorare.

Ambiciozna Amerikanka sve svoje snove ostavila je po strani kada je prije dvije godine upoznala ljubav života i zbog princa Harija u 36. godini stavila tačku na karijeru. Doselila je u London, vjerila se, udala i postala dio kraljevske porodice, u kojoj su neki od članova stalno zaposleni, a neki “uskaču” po potrebi.

Na primjer, princeza Evgenija je direktorka umjetničke galerije, a njena sestra Beatrisa radi u softverskoj kompaniji. Djeca princeze Ane, kraljičine kćerke, takođe imaju uobičajene poslove izvan kraljevstva, ali kada govorimo o nasljednicima krune situacija je sasvim drugačija.

Foto: Profimedia

Prinčevi Vilijam i Hari i njihove supruge tehnički su radnici Kensingtonske palate, odnosno rade u svrhu promocije kraljevstva. Kraljica Elizabeta dodijelila im je određene fondacije, udruženja i zadatke.To znači da je Megan Markl od novembra 2017. godine u službi kraljevstva, ali ona za to ne prima direktan honorar.

Kako to tačno funkcioniše?

Troškove Megan, Harija, Vilijama i Kejt pokrivaju poreski obveznici ili ušteđevina i nasljedstvo princa Čarlsa. Princ Hari takođe prima značajan godišnji prihod od imanja svoje pokojne majke.

Zauzvrat, članovi kraljevstva moraju puno radno vrijeme da odrađuju kraljevske dužnosti, od dobrotvornog rada do turneja po zemlji i svijetu. Od tog novca finansiraju se naravno i stajlinzi i sve ostale potrepštine kraljevskog para.

Međutim, Megan ima i svoju ušteđevinu. Iako više nije dio glumačkog svijeta, njene scene i epizode serije u kojoj je glumila i dalje se prikazuju pa novac još uvijek leže na njen račun, a tu je i zarada od prodaje nekretnine u Kanadi – porodične kuće koju je prodala za 1,6 miliona dolara, prenosi Blic.

(tportal.hr)

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO