Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KAKO JE ODUŠEVIO GLUMCE NARODNOG POZORIŠTA Iznenadna posjeta Kevina Spejsija Beogradu

Zabava
Autor:

Foto: Snežana Krstić/RAS Srbija

Holivudski glumac Kevin Spejsi nedavno je stigao u Beograd, a prema pisanju domaćih medija, jedno od prvih mjesta na koje je otišao u srpskoj prestonici bilo je Narodno pozorište.

Glumica Narodnog pozorišta Dejana Gajdaš rekla je za domaće medije da je njegovo ponašanje bilo dosljedno glumačkoj veličini koju predstavlja u svijetu.

– Iznenadna posjeta Kevina Spejsija Narodnom pozorištu juče je bila značajna i u tom smislu što je poštovanjem i predusretljivošću prema nama pokazao i mlađim i starijim kolegama kako treba da se ponaša umjetnička veličina poput njega – izjavila je ona za Nedeljnik.

– I Spejsi je djelovao zbunjeno – kaže Dejana Gajdaš

Foto: Printscreen Facebook

– Bio je zatečen, mislim da je očekivao glamuroznije prostorije direkcije Drame koje, na sreću ili na žalost, kod nas nisu reprezentativne na taj način. Mi smo, stvarno, mislili da je u pitanju neka pošalica. Ali glavom i bradom pojavio se Kajzer Soze (‘Dežurni krivci’, 1995). Velika je čast da dvostruki oskarovac, dobitnik preko 50 nagrada, nenajavljeno i bez pompe, na sopstvenu inicijativu, uđe u Narodno pozorište – rekla je glumica koja je uspjela i da se fotografiše sa Spejsijem, prenosi Nedeljnik.

– Stati u kadar sa gospodinom Spejsijem, makar na nekoliko sekundi, makar i to ne bio film, ali je svejedno kadar, velika je čast i zadovoljstvo. Meni je on zaista jedan od omiljenih glumaca. Stigla sam samo da mu kažem da je on meni kao mentor, da sam mnogo naučila samo gledajući njegova ostvarenja – priča glumica za pomenuti medij.

Foto: Snežana Krstić/RAS Srbija

Glumica napominje da je Spejsi izrazio želju da vidi kako izgleda nacionalni teatar.

– Uveli smo ga u kancelariju naše direktorke Drame koja, igrom slučaja, nije bila tu, domaćinski se postavili prema njemu, kao i prema svima. Nije želio ništa, više ga je interesovala lokacija pozorišta i okruženje. Bio je tako svakodnevan i ukazao veliko poštovanje i meni i kolegenici Mariji Vicković. Čim smo mu se predstavile kao glumice, došlo je do nekog preokreta, odnosno osjećanja kolegijalnosti i saradljivosti – kaže ona.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO