Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“KAKO MOŽE BITI MAJKA KAD OSTANE BEZ DJETETA!” Potresne riječi roditelja policajca iz Hadžića kojeg je usmrtio okorjeli ubica

Hronika
Autor:

Foto: Avaz

U kući likvidiranog policajca Mahira Begića u Lokvama kod Hadžića tuga, bol i plač. Majka Hasena otkako je čula za ubistvo sina ne prestaje plakati i više od 20 puta se onesvijestila.

U kući je preksinoć intervenirala i Hitna pomoć. Ništa u boljem stanju nije ni otac Adil Begić. Uz njih su drugi sin, takođe policajac, snaja, rodbina, komšije… Iza likvidiranog policajca Mahira Begića je ostalo troje djece.

– Žena mog drugog sina došla je u kuću i rekla meni i mužu da sjednemo. Nisam ni slutila da je nešto bilo Mahiru. Pomislila sam da se nešto desilo mom drugom sinu koji je imao dva infarkta i ima četiri stenta. Sjeli smo Adil i ja, pitam: „Šta je Jasminu bilo?“. Kaže ona: „Nije, majka, Jasminu ništa, Mahir je ubijen” – drhtavim glasom ispričala je majka Hasena, piše Avaz.

Potom se prisjetila i kako je prekjuče ujutro ispratila sina Mahira na posao.

– To jutro sam ga ispratila i posljednji put vidjela – priča dok duboko uzdiše i nastavlja:

– Šta mislite, kako može biti majka kad ostane bez svog djeteta. Neka svako pođe od sebe, kad se nada da mu dijete dođe, a njega nema. Do pola sedam mu je bila smjena, tad ga je kolega trebao zamijeniti. Kažu mi da ga je taj policajac našao u to vrijeme kad je došao na smjenu, da je još bio živ kad mu je prišao.

Na kraju, kaže, ima samo jednu molitvu.

–Dao Bog da ključ bio na mom djetetu, da više nikad niko ne pogine, posebno ne tako da bude ubijen – poručuje majka pokojnog Mahira Begića.

Otac Adil nakon duge ćutnje samo kratko je rekao kako su oko 22 sata naveče saznali da im je sin ubijen.

– Oka niko nije sklopio u našoj kući. Drugi moj sin radi u policiji, znam da je, kad je čuo šta je bilo, krenuo do mjesta tragedije. Nije autom mogao izaći. Ne znam kako je izdržao kad je brata mrtvog vidio – kaže otac Adil.

Porodicu ubijenog policajca posjetili su brojne kolege policajci, kao i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

Majka priča da je njen sin bio dobar policajac, posao radio najbolje što je mogao i znao.

– Nikad se na njega niko nije požalio. Nikad nije grešku neku napravio. Uvijek je bio hrabar – kaže ona.

Sigurna je da njen sin nije poznavao ubicu Edina Gačića.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO