Društvo

“KAKO NA KOJI NAČIN, IME MOJE KRŠTENO” Pitali djeda kako će da proslavi slavu zbog korone, njegov odgovor postao hit (VIDEO)

Ljubljenje, grljenje, žito i ispijanje vina iz iste čaše na vratima domaćina, a sve to kao tradicionalni doček kod domaćina koji slavi krsnu slavu, moraće zbog korona virusa da sačeka makar još neki period.

“KAKO NA KOJI NAČIN, IME MOJE KRŠTENO” Pitali djeda kako će da proslavi slavu zbog korone, njegov odgovor postao hit (VIDEO)
FOTO: @MOJASHAUMAA/TWITWR/SCREENHOT

Budući da u oktobar ulazimo u sezonu “slavarenje”, novinari jedne televizije sa juga Srbije, izašli su na ulice grada i pitali svoje sugrađane kako će izgledati njihova proslava krsne slave ove godine, tokom pandemije.

Upravo zato, izjava jednog njihovog veselog i dobro raspoloženog starijeg sugrađanina, postala je pravi hit na društvenim mrežama.

– Slavim Aranđela. Krsno ime, gospode Bože, naravno da slavim, pa kako da ne slaivm slavu!? Kako na koji način – ide meso, pečenje, prase. Imam goste, djecu, praunučići, imam djece puno… Slavimo u kuću, ne u krugu…. Imam djecu, dva unuka, dvije unuke, dva praunučića. Nema okupljanja, tu malo dalje… Mi kad jedemo, sipamo u tanjir, nećemo mi tu ništa da radimo – rekao je on odgovarajući na pitanja vezana za slavlje, a koja izgleda, nije najbolje čuo i razumio.

Na kraju, dodao je da će i da zapjeva svoju omiljenu pjesmu, koji je kasnije, na molbu novinara i zapjevao.

– Čekala me, čekala me, čekajući zaspala, i ide Milee da da da , dođi, dođi, dođi, eeee, to to to to tooo – bio je raspoložen djed, koji je na nagovor novinara, riješio da zapjeva makar jednu strofu njegove omiljene pjesme, piše Blic.