Digitalna Srpska

Kako očistiti keš i podatke: Riješite probleme sa Gugl Plej prodavnicom

Gugl Plej prodavnica ponekad može naići na probleme, a često korišćen korak za rješavanje takvih situacija uključuje brisanje keša i podataka aplikacije.

Gugl plej prodavnica
FOTO: @ELECTRONICSHUBOFFICIAL/YOUTUBE/SCREENSHOT

Za Android uređaje, Gugl plej prodavnica (Google Play Store) je pulsirajuće srce. To je platforma gdje korisnici preuzimaju aplikacije i igre, što zauzvrat oblikuje njihovo iskustvo na Androidu.

Međutim, kao i svaka druga tehnologija, Gugl prodavnica ponekad može naići na probleme.

Često korišćen korak za rješavanje takvih situacija uključuje brisanje keša i podataka aplikacije Gugl plej prodavnice, što je jednostavan i direktan proces, sličan većini drugih aplikacija na vašem telefonu. Ovaj članak će vas voditi kroz proces čišćenja keša i podataka Gugl plej prodavnice.

Pročitajte još

Korak 1: Otvorite postavke svog telefona.

Korak 2: Pomaknite se do opcije ‘Apps’ i izaberite je. Na nekim uređajima možda ćete morati kliknuti na All Apps kako biste videli punu listu instaliranih aplikacija.

Korak 3: Pomaknite se niz listu instaliranih aplikacija dok ne pronađete Gugl Plej Prodavnicu (Google Play Store). Kliknite na nju.

Korak 4: Dodirnite Storage & Cache (ili samo Storage na nekim uređajima).

Korak 5: Dodirnite dugme Clear cache kako biste obrisali keš ili Clear storage da biste obrisali podatke.

Napomena: Clear storage i ‘čišćenje podataka’ znače istu stvar. Dugme je preimenovano u ‘skladište’, ali i dalje briše podatke. Čišćenje keša će samo očistiti keš. Međutim, čišćenje skladišta će obrisati i podatke i keš. Ne morate pritisnuti oba dugmeta ako se odlučite za čišćenje skladišta.

Kada završite, ponovo otvorite Gugl Plej, i učitaće se sveže. Ako ovo koristite kao korak za rešavanje problema i vaša Plej prodavnica i dalje ne radi, možda biste želeli probati ponovno instalirati Gugl Plej prodavnicu.

U međuvremenu, Safe Mode je koristan alat za dijagnostikovanje problema sa vašim Android uređajem.

On deaktivira sve neesencijalne aplikacije i usluge, omogućavajući vam da precizno identifikujete i eliminišete eventualne problematične aplikacije koje mogu izazivati probleme.

Međutim, Safe Mode nije uvijek idealno stanje za vaš uređaj, posebno ako vam je potreban pristup nekim deaktiviranim aplikacijama, piše PC Press.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije