Društvo

Kako su uz pomoć labela djetetu spasili prst i "spasavali" lopte za balkona: Vatrogasci u Srpskoj VEOMA NAPORNO RADE, među silnim intervencijama ima i krajnje neobičnih

 Iako je gašenje požara najčešća intervencija vatrogascima širom Republike Srpske, nije jedina. Broj 123 građani Srpske okreću zbog različitih problema u kojima se nađu, pa tako vatrogasci na teren izlaze i zbog neobičnih ili ne tako čestih situacija.

vatrogasci požar
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Sa neobičnim i nešto drugačijim intervencijama u svom radu susreću se i pripadnici Vatrogasne brigade Banjaluke, a navode nekoliko takvih.

-Jedna od intervencija je bila situacija kada je dijete zaglavilo prst kroz rupicu na sjedištu na autobuskom stajalištu. Po dolasku na teren pripadnici Vatrogasne brigade su od djetetove bake uzeli labelo, namazali prst i polako, bez povrede, prst djeteta izvukli van – istakli su oni. Jedna intervencija bila je i spasavanje jelena koji je upao u šaht na Krčmaricama.

-Nerijetko se dešava da pripadnici Vatrogasne brigade po pozivu intervenišu tako što skidaju životinje sa drveća i drugih objekata. Jedna od intervencija koju izdvajamo jeste slučaj djeteta koje se provuklo kroz šipke na ogradi i ostalo zaglavljeno. Hidrauličnim alatom smo razvukli šipke i izvukli dijete bez povreda – kažu oni.

Banjalučki vatrogasci intervenisali su i kada je jednom građaninu ostala zaglavljena ruka u mehanizmu za sklapanje i rasklapanje kreveta. Jednom prilikom su spasili i kravu koja je upala u provaliju u naselju Paprikovac.

Neobičnu situaciju su imali i vatrogasci iz Dervente, kada je žena izašla na balkon, a dijete koje je ostalo u stanu uspjelo je da zatvori balkonska vrata i nije ih moglo otvoriti.

-Kako je dijete imalo samo pet godina i ostalo samo u stanu, žena se uspaničila i pozvala komšije. Komšije su ubrzo pozvale našu vatrogasnu jedinicu i mi smo pomoću ljestava došli do žene na balkonu koja se nalazila na drugom spratu i laganim pokretima poluga bez oštećenja otvorili balkonska vrata – pričaju vatrogasci.

Pročitajte još

Nesvakidašnju situaciju nedavno su imali i prijedorski vatrogasci pa su tako “spasavali” lopte sa balkona. Kako su istakli, lopte su se nalazile na balkonu duže vrijeme, a intervenciju su pratili brojni mališani-

-Veličanstven doček, oduševljenje naših najvećih obožavalaca i napeto praćenje akcije ‘spasavanja’ nekoliko lopti koje su već duže vrijeme na balkonu – napisali su prijedorski vatrogasci na drušrvenim mrežama, pišu Nezavisne novine.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu