Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KAMERE, RADARI, PSI Pojačan nadzor granice između BiH i Hrvatske

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je da je pojačan nadzor hrvatske policije na granici sa BiH kod Velike Kladuše, iako nije primijećeno pojačano kretanje ilegalnih migranata prema Hrvatskoj.

– Na tom dijelu granice postavljeno je sedam radarskih sistema, u toku je nabavka mobilnih kamera i oko 40 vozila zajedno sa psima za detekciju kretanja na teško prohodnim terenima – rekao je Božinović novinarima u Zagrebu.

On ističe da hrvatska policija na granici stalno podiže spremnost i efikasnost, uz konstataciju da je, što se toga tiče, Hrvatska sigurna, a biće i još sigurnija, prenijeli su hrvatski mediji.

U objektu “Miral” u Velikoj Kladuši, u kome su smješteni migranti, juče se dogodio veliki požar koji je zahvatio nekoliko prostorija sa 247 kreveta.

Povrijeđeno je nekoliko migranata, kojima je pružena je medicinska pomoć, a neki su zadržani u bihaćkoj i sarajevskoj bolnici.

U ovom centru smješteno je skoro 670 osoba. Nakon požara, migranti su smješteni u šatore dok ne budu sanirane prostorije u objektu “Miral”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO