Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“KAO DA JE PRAVA SVADBA” Stefan i Sandra nisu mogli da čekaju, a OVO JE RAZLOG

Društvo
Autor:

Foto: Studio Lazarević/Privatna arhiva

U Obrenovcu je 17. maja trebalo da bude pravo veselje na svadbi Stefana i Sandre Đokić, međutim korona virus i vanredno stanje su im pomutili planove, ali ovo dvoje mladenaca našlo je način da doskoči situaciji.

Umjesto da otkažu vjenčanje, sačekali su da se vanredno stanje završi, pa sudbonosno “da” izgovorili dan kasnije od planiranog, pod maskama, ali samo u prisustvu kumova.

Nakon dugogodišnjeg drugarstva, između ovog para rodila se ljubav, pa su svoju jednoipogodišnju vezu odlučili da krunišu brakom.

– Vjenčanje je bilo zakazano za 17. maj, međutim zadesila nas je ova situacija s epidemijom tako da smo svadbu pomjerili za sljedeću godinu – kaže Stefan (26) za Blic.

Dodaje da će se tada vjenčati i u crkvi, ali i obaviti krštenje djeteta budući da je Sandra (21) u osmom mjesecu trudnoće.

– Samo da sve bude u redu s porođajem, pa ćemo se sljedeće godine vjenčati i u crkvi i krstiti dijete – kaže Stefan, i dodaje da je već sve bilo organizovano, pa su se razočarali kada su morali da odlože veselje zbog virusa, ali da je čin vjenčanja bio lijep bez obzira na okolnosti.

Na “vjenčanju pod maskama” Stefan i Sandra nisu bili u odijelu i vjenčanici, a nije im bilo dozvoljeno ni da pozovu rodbinu i prijatelje. Osim toga, morali su da nose i rukavice, što je malo iskomplikovalo potpisivanje u Matičnu knjigu vjenčanih, a maske dodatno otežale prvi poljubac supružnika.

– Vjenčanje u doba korone nije bilo “teže” od regularnog, ponašali smo se kao da je prava svadba, kao da nam je cijela porodica tu. Podjednako smo bili uzbuđeni i srećni jer smo znali da su svi uz nas, bez obzira što je moralo da se odigra na ovakav način – kaže nam Stefan.

Mjesece planiranja i organizovanja svadbe prekinule su nepredviđene okolnosti, ali mladenci dodaju da su svi imali razumijevanja.

– Što se tiče muzike i restorana koje smo rezervisali ostaje da se dogovorimo za sljedeću godinu. Svi su nam izašli u susret, ali poslije vjenčanja, kada smo došli kući, proslavili smo s našim roditeljima kao da smo u restoranu – priča Stefan.

Na kraju, dodaje da ljubav pobjeđuje sve, pa čak i ovu bolest, pa su bili nestrpljivi da je što prije pobjede i uplove u bračne vode.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO