Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“KAO DA SMO MI UHAPSILI VLADIKU” Vučić odgovorio na optužbe da Srbija podiže tenzije u Crnoj Gori

Politika
Autor:

Foto: GORAN SRDANOV / RAS SRBIJA

Ministar spoljnih poslova Crne Gore optužio je državni vrh Srbije da već duže vrijeme koristi svaku priliku da u Crnoj Gori stvara ili podiže tenzije.

Srđan Darmanović je u Skupštini Crne Gore ponovio stav koji je već iznio  da se Srbija miješa u unutrašnje stvari Crne Gore.

Šef crnogorske diplomatije je, odgovarajući na poslaničko pitanje poslanika Demokratskog fronta Miluna Zogovića, rekao da srpski državni vrh, zajedno sa medijima koje kontroliše i potpomognut političkim saveznicima u Crnoj Gori, stvara ili podiže tenzije u Crnoj Gori da bi, kako Darmanović ocjenjuje, “pod izgovorom navodno ugroženih srpskih interesa, izazvao političku nestabilnost u Crnoj Gori, ali i skretao pažnju sopstvene javnosti sa unutrašnjih problema”.

Darmanović je ocijenio da posebnu ulogu u tome imaju, kako je rekao, “režimski mediji”.

Darmanovih je rekao da je Srbija za današnju Crnu Goru ono što sama želi da bude, iskreni prijatelj, dobar susjed i veliki ekonomski partner, ako se tako bude odnosila prema Crnoj Gori.

Istovremeno, on je dodao da je Srbija, ako se bude miješala u unutrašnje stvari Crne Gore, latentna opasnost i protivnik.

“Neka oni rade svoj posao”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas optužbe iz Podgorice da je Srbija odgovrna za podizanje tenzija između dvije zemlje.

– Jeste, mi smo uhapsili vladiku i držali ga u pritvoru 72 sata, mi smo zabranjivali njima da uđu u nasu zemlju, pa mi dizemo tenzije, i to nam govore o stanju sa Covid-19 oni koji… ali, bolje da ja ne govorim o tome, već su rekli drugi, epidemiolozi – rekao je Vučić u Novom Pazaru.

On je poručio: “Neka oni rade svoj posao, a da ja ne bih “dizao” dalje tenzije, ne mogu čak ni da odgovaram – naveo je Vučić, upitan da prokementarise optužbe crnogorskog ministra spoljnih poslova.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO