Digitalna Srpska

KAO STARI TUMBLR Nova feministička društvena mreža promoviše sve što je zabranjeno

Lips je novi portal koji je pokrenula programerka Eni Braun i služi kao zamjena za stari sadržaj sa Tumblra.

KAO STARI TUMBLR Nova feministička društvena mreža promoviše sve što je zabranjeno
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Tumblr je 2018. godine zabranio sadržaj za odrasle i brojni korisnici ove društvene mreže su poslije tri godine dobili zamjenu i novi portal, na kom će moći da postavljaju NSFW fotografije, gifove i priče.

Programerka Eni Braun napravila je Lips kako bi se borila protiv cis-muške perspektive na zadovoljstvo, navela je ona.

– Shvatila sam da bi Lips mogla biti digitalna platforma u području kojoj zaista potrebna alternativna perspektiva – rekla je Braun.

Napravila je feministička društvenu mrežu gdje se promoviše seksualni sadržaj koji nije cenzuriran i nije nasilan. Na platformi možete i sami objavljivati sadržaj, bez obzira radi li se o erotskim stripovima, slikama i crtežima ili samo seksi selfijima.

– Svi su dobrodošli, ali mi se fokusiramo na seksualne radnike, LGBTQ + zajednicu, ne-bijele stvaraoce i aktiviste protiv rasizma. Pozitivne reakcije pokazale su da je takav prostor zaista bio potreban. To je internet platforma bez zlostavljanja, nasilja, cenzura, plagijata – kaže Braun.

Lips je lansiran u januaru ove godine, a u prvih mjesec dana imali su 10.000 korisnika bez ikakvog marketinga. Šest mjeseci kasnije, broj se udvostručio.

Došli su brojni korisnici jer druge društvene mreže često cenzurišu erotiku i porno umjetnost, piše b92.

Prihvati notifikacije