Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KAO U POPULARNOJ SERIJI Profesori hemije optuženi za proizvodnju metamfetamina

Svijet
Autor:

Foto: Profimedia

Dvojica profesora hemije na fakultetu u Arkanzasu uhapšena su pod optužbom da su proizvodili metamfetamin, u slučaju u kojem život imitira umjetnost.

Ured šerifa okruga Klark kaže da su profesori sa Državnog univerziteta Henderson, Teri Dejvid Bejtman i Bredli Alen Roland, uhapšeni u petak pod optužbom da su proizvodili metamfetamin.

Nije bilo jasno jesu li ostali u zatvoru u nedjelju, a jedan zatvorski službenik rekao je da ne može dati te informacije, javio je ABC News.

Tina Hal, glasnogovornica obrazovne ustanove sa sjedištem u Arkadelfiji, kaže da su Bejtman i Roland bili na administrativnom dopustu od 11. oktobra. Kaže da je tri dana ranije policija istražila izvještaj o neugodnom mirisu u naučnom centru u kampusu. Kazala je da je zgrada otvorena 29. oktobra, nakon što je jedna kompanija filtrirala zrak.

Ova hapšenja su mnogi poredili s radnjom hit TV serije “Čista hemija”, u kojoj je srednjoškolski nastavnik hemije počeo da pravi metamfetamin kako bi platio troškove liječenja od raka.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO