Društvo

KAPACITET 500 KREVETA Janković: Nova kovid bolnica će rasteretiti zdravstveni sistem

Značaj otvaranja nove kovid bolnice u Kruševcu je veliki jer će se na taj način rasteretiti zdravstveni sistem, izjavio je danas direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra u Nišu Radmilo Janković.

KAPACITET 500 KREVETA Janković: Nova kovid bolnica će rasteretiti zdravstveni sistem
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ/RAS SRBIJA

On je dodao i da je nova bolnica u Kruševcu veoma moderna i da ima kapacitet 500 kreveta.

Gostujujući na Pinku, Janković je naveo da će tu raditi i ekipe klinike koju vodi i istakao da je deset anesteziologa i dosta anestetičara i medicinskih sestara intenzivne njege već u Kruševcu i da su spremni da poslije otvaranja bolnice prime prve pacijente.

Naveo je da su to već “prekaljeni borci” koji su liječili najteže oboljele pacijente od korona virusa i koji umiju da rukuju, kako je istakao, najmodernijom opremom koja će biti u Kruševcu, a koja je slična onoj koja već postoji u Kliničkom centru Niš.

Pročitajte još

– Osim njih, tu će biti i ljekari internisti, prvenstveno pulmolozi, infektolozi tako da će Klinički centar u Nišu sigurno narednih nekoliko nedjelja, a vjerovatno i mjeseci, koordinisati radom i obučavati oko 120 ljekara i oko 500 medicinskih sestara koji su primljeni za rad u novoj bolnici u Kruševcu – rekao je Janković.

Pojasnio je da će u intenzivnu njegu nove bolnice u Kruševcu dolaziti pacijenti koji će prethodno proći trijažu.

– Tamo neće dolaziti pacijenti od kuće, već iz čitavog sistema bolnica sa juga – dodao je Janković.

Prihvati notifikacije