Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KAZNE ZA NESAVJESNE VOZAČE Mjesec dana zatvora zbog vožnje od 257 kilometara na čas

Društvo
Autor:

Foto: Profimedia

Oko 25.000 prekoračenja brzine vožnje utvrđeno je tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja u Srbiji, pri čemu su neki vozači vozili više od 200 kilometara na čas, izjavio je danas Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

– Najvećom brzinom vozio je strani državljanin na auto-putu Beograd–Niš kod Smedereva – 257 kilometara na čas. Njega su u prekršaju otkrili naši presretači. U skraćenom postupku osuđen je na kaznu zatvora od 30 dana, 120.000 dinara (oko 1.000 evra) i zabranu upravljanja motornim vozilom kroz Srbiju u narednih devet mjeseci – rekao je Radenković za RTS.

Utvrđeno je i 2.500 prekršaja nekorišćenja pojasa, 400 slučaja nepropisnog korištenja mobilnih telefona, a 350 vozača je isključeno iz saobraćaja jer su bili pod dejstvom alkohola.

Radenković je naveo da su u Loznici zatekli muškarca koji je vozio sa 4,14 promila alkohola u krvi.

– Ovoj osobi će biti oduzeta vozačka dozvola. Ima ispred sebe i sankciju od 45 dana zatvora, 256.000 dinara (oko 2.200 evra) novčane kazne i određen broj kaznenih poena – objašnjava Radenković.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO