Hronika

Kćerka i sin srpskog političara uhapšeni zbog MONSTRUOZNOG UBISTVA STARICE

I. Š. (25) i M. D. (21) uhapšeni su zbog brutalnog ubistva starice Majde Garović (80) iz Zemuna, djeca političara i visokopozicioniranog člana srpske desnice.

Kćerka i sin srpskog političara uhapšeni zbog MONSTRUOZNOG UBISTVA STARICE
FOTO: Z. ILIĆ/RAS SRBIJA

Kako saznaje Blic, J. Š., osumnjičena je da je sredinom jula ubila staricu Majdu Garović, dok je njen rođeni brat M. D. osumnjičen da joj je pomogao da prikrije zločin.

Ugljenisano tijelo nesrećne žene pronađeno je 20. juna u Dunavskoj ulici, kod Krčedina.

U blizini kontejnera nisu nađeni nikakvi predmeti koji bi, u tom momentu pomogli u identifikaciji žene, i nije bilo jasno da li je žena ubijena pored kontejnera, pa je njeno tijelo bačeno u kantu ili zapaljeno, ili je zločinac automobilom dovezao tijelo kako bi ga se riješio u Krčedinu.

Pročitajte još

Ubrzo je utvrđeno da je ubijena 80-godišnja Majda Garović i da je živjela u Zemunu.

Ona je posljednji put viđena 15. juna, a njeno spaljeno tijelo pronađeno je 20. juna.

Nekoliko dana kasnije, uhapšeni su J. Š., zbog sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo i njen brat M. D. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je pomogao u izvršenju ovog krivičnog djela.

Sumnja se da je J. Š. između 15. i 19. juna usmrtila staricu, a potom tijelo autom prevezla u vikend naselje kod Krčedina i zapalila u kontejneru. Takođe se sumnja da je M. D. pomogao osumnjičenoj prilikom uklanjanja tragova – navodi se u saopštenju MUP Srbija.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

– Policija nastavlja rad na utvrđivanju ostalih okolnosti u vezi ovog krivičnog djela – kratko su dodali iz MUP.