Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

„KĆERKU JE UHVATILA ZA KOSU, ALI SU OBJE NESTALE POD VODOM” Potresna ispovijest očevidaca sa Skadarskog jezera koji su gledali kako se CIJELA PORODICA UTAPA

Svijet
Autor:

Foto: RAS Srbija

Trudnica Jana Kumburović, njen suprug Ratko i njihovo dvanaestodišnje dijete utopili su se juče vraćajući se čamcem iz manastira Vranjina na Skadarskom jezeru.

Njih četvoro i još četvoro posjetilaca manastira Vranjina na ostrvu na Skadarskom jezeru, čamcem Mitropolije crnogorsko-primorske vraćali su se ka obali, a prevozio ih je iguman tog manastira Neofit. Taj sveštenik sinoć oko 20 sati saslušavan je u podgoričkom Centru bezbjednosti, pišu Vijesti.

Kumburovići, Vujošević i još nekoliko porodica juče su bili gosti manastira Vranjina, gdje je uz liturgiju proslavljan imendan igumana Neofita.

TUGA: Vječna slava Podgoričaninu: Darko Vujošević pokušao da spasi život pa i sam stradao!Valadislav Dajković,…

Gepostet von Podgoricki Vremeplov am Sonntag, 3. Februar 2019

Radojica Rašović, koji je sa Kumburovićima, Vujoševićem, igumanom, Vanjom i Ljiljanom Rašović bio na čamcu, ispričao je kako je došlo do nesreće, ali i da su prije njih sveštenici prebacili tri grupe ljudi.

– Mi smo bili posljednja grupa. Nas devetoro. Krenuli smo oko 14.30  iz manastira prema obali, da idemo kućama. Odjednom je došlo veliko nevrijeme, udarili su veliki talasi na jezeru i došla je velika nesreća. Čamac se potopio i čitava porodica se podavila – trudnica u četvrtom mjesecu trudnoće, njena kćerka, suprug i Darko Vujošević iz Kuča. Počeli smo da plivamo, ko može da se spasava. I oni su mogli da se spasu – otac i majka, ali su spasavali dijete i tako je došlo do nesreće. Tragedija. Baš teška i velika – rekao je Rašović.

On je ispričao da je, kada se čamac potopio, majka prva pokušala da spase dijete, ali se nisu mogli izboriti sa talasima.

– Prvo je ona vidjela i uhvatila Ninu ispod ramena, pa su ih talasi poklopili, onda ju je malo izvukla, pa je dijete počelo ponovo da tone, onda ju je uhvatila za kosu i potonule su obe. Ratko je krenuo za njom, pa je i on počeo da se davi. Darko je krenuo da im pomogne, pružio im dasku, ali ga je talas poklopio i on se utopio… Nama je garderoba otežavala, bježali smo levo-desno prema obalama, nekako smo se spasili – ispričao je Rašović.

Dodao je da je njemu u tom trenutku falilo dva metra do obale i da je jedva izdržao, kao i ostali koji su bili na čamcu. Navodno, kada su počeli talasi, ljudi koji su bili na čamcu uplašili su se i krenuli ka prednjem dijelu plovila.

Prema istim informacijama, sveštenik ih je molio da se vrate na svoja mjesta, ali se čamac ubrzo izvrnuo.

“Gosti insistirali da se krene kućama”

Jedan od jučerašnjih gostiju manastira Boban Mikulić, ispričao je da su upravo gosti insistirali da se krene kućama.

– Bilo je veliko nevrijeme i onda smo molili igumana Neofita da nas prebaci, jer su neki od nas kasnili na posao. Jedan je morao u 16 sati da bude na poslu. Molili smo kaluđera da nas vozi Moračom, da ne zakasnimo, a on nam je govorio da su talasi veliki i da sačekamo. Nismo. Nas je prebacio prije grupe koja se izvrnula – kazao je Mikulić.

Rašović je dodao da je nesreću prijavio neko sa ostrva, ko je uočio da čamac gubi bitku sa talasima.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO