Sport

Kelentrić: Obrvan je pravo rješenje za klupu BiH

Trener Rukometnog kluba Sloga Mario Kelentrić biće jedan od pomoćnika novom selektoru rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivici Obrvanu.

Kelentrić: Obrvan je pravo rješenje za klupu BiH
FOTO: N.VASIĆ/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Kelentrić ističe da je počastvovan pozivom i da je već u kontaktu sa novim selektorom, sa kojim je tokom karijere već sarađivao. Obrvan mu je bio čak i trener, zatim cimer i saradnik.

– Siguran sam da će reprezentacija Bosne i Hercegovine igrati bolje i modernije. Obrvan je moderan trener koji insistira na detaljima i maksimalnoj disciplini. Bio mi je u dva navrata i trener, sarađivali smo bili cimeri a sad ćemo zajedno raditi u reprezentaciji. Mislim da je ovo trenutno najbolji potez Rukometnog saveza BiH jer su doveli kvalitetnog stručnjaka. BiH je dobila odličnog trenera i još boljeg čovjeka- poručio je Kelentrić.

Reprezentaciju već očekuju prve utakmice protiv Austrije.

-Naš prvi cilj je da ekipu spremimo za naredne duele. Neće tu biti moguće puno šta promijeniti. Ono što je jasno da ćemo mi privesti kvalifikacije kraju na najbolji mogući način a zatim ćemo da nastojimo da sprovedemo svoje ideje. Nemamo puno vremena za ovo prvo okupljanje i duel protiv Austrije.

Obrvan je već nakon dogovora sa savezom zvao Kelentrića kako bi se raspitao o kvalitetu igrača iz domaće lige.

-Već smo u kontaktu i puno razgovaramo. Ivica vodi računa o svakom detalju tako da ćemo brzo da objavimo i širi spisak od 35 imena na koje ćemo računati. Sigurno je da će među njima biti igrača iz prvenstva Bosne i Hercegovine jer ovdje ima veoma talentovanih rukometaša. Očekujem da kroz svako okupljanje napredujemo ali i da šansu dobiju momci koji se pokažu. Ovaj period u Slogi mi je pomogao da steknem uvid u kvalitet lige i momaka i o novim igračima smo razgovarali. Vidjećemo kakvi su njegovi dodatni planovi – dodao je Kelentrić na kraju.

Podbacili smo u Živinicama

Sloga je pala u Živinicama. Konjuh je nastavio sjajnu seriju rezultata i savladao je dobojski klub 34:31.

-Podbacili smo u odbrani, posebno u prvom dijelu. Takođe nisam zadovoljan ni realizacijom. Previše smo imali promašenih zicera. Konjuh je zasluženo pobijedio i pokazao da u BiH ima dosta kvalitetnih ekipa koje se bore za vrh. Oni su ostvarili devet pobjedu u posljednjih 10 mečeva – ističe trener Kelentrić.