Društvo

Kiša uglavnom na jugu: Snijeg narednih dana stiže i u niže predjele Srpske

U Srpskoj će sutra ujutru i prijepodne biti oblačno, tmurno i ponegdje maglovito.

Žena nosi kišobran
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Slaba kiša će padati ponegdje na zapadu, a u ostalim predjelima biće suvo, pokazuje prognoza vremena Hidrometeorološkog zavoda Srpske.

Tokom dana i uveče biće oblačno i hladno uz slabu i povremenu kišu, u višim predjelima uz slab snijeg. Padavine će biti češće uveče i tokom noći. Na jugu u prvom dijelu dana uz sunčane periode, uveče slaba kiša.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni.

Pročitajte još

Minimalna temperatura vazduha od -1 do 3, na jugu do 6, u višim predjelima od -4 stepena. Maksimalna temperatura od 3 do 7, na jugu do 12, a u višim predjelima od 0 stepeni.

U četvrtak pretežno oblačno, tmurno i hladno. Povremeno će padati slaba kiša, a na planinama slab snijeg. Jedino će na jugu kiša biti nešto jača. Uveče i tokom noći slab snijeg je moguć i ponegdje u nižim predjelima.

Minimalna temperatura od -2 do 4, na jugu do 8 stepeni, maksimalna od 0 do 6, na jugu do 12 stepeni.

U petak se nastavlja oblačno, tmurno i hladno vrijeme. Povremeno će padati vrlo slaba kiša, a na planinama slab snijeg. Ponegdje će i u nižim predjelima na zapadu provejavati slaba susnježica i snijeg.

Minimalna temperatura od -2 do 3, na jugu do 6 stepeni, maksimalna od 1 do 7, na jugu do 10 stepeni.

U subotu se takođe nastavlja oblačno, tmurno i pretežno suvo vrijeme. Vrlo slaba kiša će padati samo ponegdje. Dnevne temperature u blagom porastu. Uveče i tokom noći kiša će jačati na jugu i zapadu, a do narednog jutra jače padavine će zahvatiti većinu predjela.

Minimalna temperatura od -1 do 3, na jugu do 7 stepeni, maksimalna od 3 do 9, na jugu do 12 stepeni.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu