Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Kitarović: Šešelju najveća kazna postojanje nezavisne Hrvatske

Politika
Autor:

Foto: Pablo Ramon/EPA

Šešeljevo gaženje hrvatske zastave izraz je nemoći predvodnika poražene zločinacke politike koja je donijela mnoga zla hrvatskom narodu, uključujući Hrvatima u Vojvodini, rekla je danas predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

– Njemu i takvima najveća je kazna postojanje nezavisne hrvatske države i potpuni slom projekta Velike Srbije – rekla je Kitarović, prenosi N1.

Nakon incidenta u Beogradu tokom kojeg je Vojislav Šešelj psovao hrvatsku delegaciju i gazio hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije, zvaničnici Hrvatske otkazali su susret sa srpskom ministarkom evropskih integracija i povukli se u zgradu hrvatske ambasade u Beogradu. Kako je zvanično saopšteno, oni su ubrzo potom donijeli odluku da prekinu posjetu Srbiji.

Prema njenim riječima, odluka predsjednika Hrvatskog sabora o prekidu zvanične posjete Srbiji bio je jedini mogući odgovor na divljaštvo osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, navodi se u saopštenju Kancelarije hrvatske predsjednice.

Ona je pozdravila reakciju najviših zvaničnika Republike Srbije i izrazila nadu da ovaj događaj neće pokvariti napredak u odnosima dvije država, postignut u posljednjih nekoliko mjeseci.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO